KADRI VOORAND Foto: Robin Roots
Inimesed
9. juuli 2019, 13:32

KOHTUMINE FÄNNIGA | Kadri Voorand: mind on jälitatud ja oodatud, millal pärast kontserti üksi jään (19)

Kadri Voorand on armastatud muusik, kellele toredad fännid ainult heameelt tekitavad. Lauljataril on ka palju meessoost fänne, kes küll pole huvitatud tema muusikast, ent käivad ikka aastast aastasse pilte küsimas. „See võib päris ahistavaks muutuda ja seda ma olen ka kogenud!” tunnistab ta. 

Nagu igal naisartistil on ka Kadril juhtunud olukordi, kus meessoost fänn temasse armub. „Eks ma teen oma muusikat südamest ja mõistan, miks nii võib minna, kuigi säärast eesmärki pole mul vähimalgi määral. Pigem on üheks mu eesmärgiks, et minu muusika inspireeriks tundma ilusaid tundeid inimestega, kes on tema päriselust pärit.”

Kuigi Kadril on muusika tegemise eesmärk õilis, on ta kogenud ka ebameeldivaid ja ahistavaid olukordi: „Paaril juhul on mind fännanud meesterahvad, kes on läbi mitme aasta mind jälitanud ja peale passinud, millal ma üksi kontserdijärgsesse pakkimise ja asjatoimetuste juurde jään,” lisades, et ta teeb hea meelega fänniga pilti, sest see kuulub artisti töö juurde, kuid igal asjal on omad piirid. „Kui seda teeb mõni selgelt mitte muusikast huvitatud meesterahvas ja seda pidevalt, võib see päris ahistavaks osutada ja seda olen ma ka kogenud!”

Vaatamata ebameeldivatele olukordadele on Voorandil toredaid fänne palju ning ühte teisest paremaks pidada tunduks kohatu. Ent siiski toob ta ühe erilise poisi välja: „Ta külastab mu kontserte juba pisikesest peale – olgu nendeks pöörane jazz või kergem vokaalmuusika. Poisi andekus erinevatel aladel on Eesti meediale silma paistnud, aga säärane pühendumus tulla korduvalt minu kontsertidele sellise erilise kuulaja näol teeb mulle suurt au!” ütleb Voorand jäädes samal ajal salapäraseks, kellega tegu on.