"Hommikusöök staariga" Beatrice`i kodurestoranis - Anoli; Anu Saagim
Inimesed
10. juuli 2019, 11:32

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Lihtne eesti naine Anoli on võitnud maailmastaaride jäägitu usalduse (35)

"Ameerikas peab töötama kogu aeg nagu hull," tunnistab New Yorgis ilma tegev eestlanna Anoli intervjuus Anu Saagimile. 

Kutsusin Beatrice’i armsasse kodurestorani Mull, mis meenutab muuseas natuke Alice`i imedemaad, New Yorgis ilma tegeva eestlannast jumestuskunstniku Ilona Velezi artistinimega Anoli (48). Ilona alustas äritegevusega pea kümme aastat aastat tagasi, olles 39-aastane. Tema äri Anoli Make-up Studio alustamine jääb aastasse 2011. Täna elab naine Ameerikas ning on tegus suurte moe-showde ja artistide muusikavideode make-up artistina. 

"Me töötame siin Ameerikas nagu hullud, sest see on selline riik, kus sa pead töötama kogu aeg, kui tahad edukas olla," põrutab Anoli kohe meie intervjuu alguses. "Oleme oma tööga abielus ja puhkame vähe. Tavaliselt ameeriklased puhkavad ainult kümme päeva aastas."

Kuulake eestlased, kes me viriseme ja vingume siin, et me teeme liiga palju tööd!

See oli tegelikult ka minu jaoks väga suur uudis, kui New Yorki elama läksin, et seal üldse ei puhata. Inimesed, kes on väga edukad, magavad kolm kuni neli tundi ööpäevas, okei võib-olla teevad ka väikese uinaku päeval, aga... Seepärast nad edukad ongi. Kui sa astud hetkekski rongilt maha, siis kaod pildist ja juba hüppabki keegi teine sinu kohale.

See on ju kurnav elu?

Seda nimetatakse konkurentsiks. 

Sa oled Eestis sündinud, eesti tütarlaps. Millal ja miks sa Eestist lahkusid?

Läksin ära aastal 2000 ja põhjus oli Ameerika mees. Minu mees oli Ameerika diplomaat, kes tuli Eestisse ja me saime tuttavaks Ta läks ära, aga hiljem tagasi tulles oli tema käes kiri Ameerika valitsuse poolt, et tal on ainult viis päeva puhkust. See oli jõulude ajal, mis tähendas, et ainult sel ajal sai ta minuga abielluda. Aga Õnnepalee oli jõulupuhkusel. Ta ei jätnud jonni. Ma ei kujuta ette mida ta täpselt tegi, aga eesti ametnikud mõistsid teda ja avasid meie registreerimise päevaks Õnnepalee ning nii meid paari pandigi. Abiellusime ja juba järgmisel päeval läks ta tagasi tööle suure lombi taha. Mina ei läinud, sest pidin kõik oma asjad maha müüma. See võttis kuus kuud aega, peale mida saingi oma kaasa juurde sõita.

Kes Eestis elades olid, juba siis tegelesid meikimisega?

Ei, ma olin hambaarst. Mul oli oma labor ja mul oli kõik väga hästi. Mul oli Jaguar ja oma kaunis elu. Aga tuli suur armastus seitsme maa ja mere tagant  ja nii ta läks.

Kas seal siis sai sinust meigikunstnik? Miks sa seal hambaarstina ei jätkanud?

See on hea küsimus. Me läksime Floridasse ja mind võeti kohe hambalaborisse tööle. Kuna minu mees oli diplomaat, kes rändas mööda maailma, siis üks hetk ta ütles, et nüüd me lähme ära. Ma pidin lõpetama hambaarsti töö. Jäin mõtlema, et kas mul on mõtet üldse jätkata selles suunas, sest näiteks Kreekas, kuhu me tookord kolisime, on täiesti teistsugune tehnika, materjalid, eluviis ja keel. Kuidas ma endale need kliendid saan ja kuidas ma saan arstidega koostööd teha? Pidin tegema midagi, mis oleks mobiilsem.

Kohtusin Kreekas ühe tüdrukuga, kellel oli imekaunis meik. Mõte hakkas idanema. Palusin tal end meikida. Läksin koju, pesin ühe poole näost maha ja proovisin seda imekaunist meiki järgi teha. Loomulikult ei tulnud välja, kuid ma ei andnud alla. Katsetasin seni, kuni hakkama sain. Siis saingi aru, et ma tahan sellega tegeleda. See on mobiilne elukutse, mis minu elustiiliga väga hästi toona sobis.

Omal käel õppinud meigikunstnik?

Ei ole. Kreekas ma küll proovisin, aga olen selline inimene, kellel peab olema mingi paber või kool läbi käidud, ma ei saa lihtsalt niisama. Läksin Ameerikasse ja õppisin Makeup Designers koolis, ilukursuse all.

Ja muinasjutt sai teoks, tänaseks oled meikinud loendamatul hulgal maailmakuulsaid modelle ja artiste. Nimeta mõned, kelle üle oled kõige uhkem.

Minu kõige esimene kuulus klient oli Elton John. Ma elasin siis veel Californias ja olin alles lõpetanud meigikursuste kooli, ega olnud veel väga tugev meikar. Elton Johnil oli kunstnikust sõber David LaChapelle’ga ja LaChapelle’i meikar oli ühe minu tuttava tuttav, kellele meeldis minu stiil.

David LaChapelle

Pean siinkohal lisama, et mulle tullakse pidevalt ütlema, et neile meeldib minu stiil ja küsitakse, kes ma olen või kust ma tulen. Ütlen, et olen Eestist ja siis loomulikult küsitakse, et kus see asub. Ühesõnaga, seejärel hakkas jutt kerima, kui nimetasin Carmen Kass’i ja kõiki teisi Eesti maailmakuulsaid inimesi. Seejärel öeldi juba, et nad armastavad Eestit ja eesti inimesi. Tol ajal ei olnud veel nii palju tegusaid eestlasi välismaal ja eks see oli nende jaoks ka väga eksootiline - hästi põnev ja huvitav väike täpike kaugel, kaugel.

Seega oli sinu visiitkaardiks massist eristumine. Inimesed, pange tähele, riietuda tuleb alati kuidagi teistmoodi ja eriliselt, siis sind märgatakse! Ameerikas jumaldatakse teistsuguseid inimesi, eriti neid kes Euroopast tulevad. Sind märgati ja sa said Elton John’ile meiki teha, kuidas edasi?

Järgmine oli Christina Aguilera, me olime tegelikult naabrid ja ma käisin isegi tema sünnipäevapeol. Seejärel Britney Spears. Kas sa tead Gwen Stefani laulu „It’s my life“? Me oleme kõik selles videos. Tegin talle ka meigi.

David LaChapelle oli selline mees, et kui ta nägi mind, siis ütles kohe, et kuule naine, ma muudaks sind pisut ja siis sa osaled filmis - Elton John’i muusikavideos. Samamoodi tegime ka Marilyn Monroe muusikavideo „Candle in the wind“. Tegime meigi ära, kõik oli hästi, ta käis lihtsalt üle vaatamas, milline see meik välja näeb. Vaatas mind, ma juba teadsin seda, et ta tahab mind jälle oma videosse. Olime nii juba mitu videot teinud.

Küsisin, kas nüüd ja tema ütles jah. Ma ei teadnud, mida ma tegema pean, olin ju alati olnud ainult lava taga. David saatis mu riideid vahetama ja siis nad stiliseerisid mind Marilyn Monroe assistendiks videos. Kui Elton John mängis Las Vegases oma kontserdil lugu „The Red Piano“, siis suurel ekraanil olin mina koos Marilyn Monroega. Ta nutab seal, räägib minuga, ma toon talle šampanjat ja kõnnin ekraanil edasi tagasi. See oli tohutult põnev! Mind kutsuti isegi suurejoonelisele esilinastusele.

Kuidas on ühel pisikesel Maarjamaa tüdrukul õnnestunud end ümbritseda maailmakuulsate staaridega, seda vaata videost! 

"Hommikusöök staariga" Beatrice`i kodurestoranis - Anoli
Anoli hiljuti tehtud meik ajakirjale Vogue