2019 Juubelilaulupidu "Minu arm" Foto: Rauno Vahtre
Lugejakiri
8. juuli 2019, 10:43

Lugejakiri | Mis kärumaffia see laulupeol oli? Emmed võiks oma võsukestega koju jääda! (132)

Aasta suursündmus oli meeleolukas ja puha, aga minu jaoks rikkus suuresti elamust see, et mingid lapsevanemad seal oma kärudega täiesti arusaamatult käitusid. Kindlasti oli seal ka normaalseid emasid ja isasid, aga suuremas osas jäi ikka silma see kole käitumine.

Mis kärumaffia see on?? Minu jaoks on täiesti arusaamatu see, kuidas osad lapsevanemad suurüritustele agaralt lapsevankreid kaasa veavad. Milleks? Ma saan aru, kui on väikelaps, kes võib ära väsida ja jonnima hakata, aga miks ma nägin laulupeol lapsevanemaid, kes oma pealtnäha 5-aastast võsukest ringi kärutasid ja sellega lihtsalt ruumi võtsid?? Nii suur laps saab juba ise ka hakkama ja kui käimine on nii suur probleem, siis käitu selle käruga möllates teistega arvestavalt või jää lapsega üldse koju. Ma ei jõudnud kokku lugeda, kui mitu korda mingi emme mul üle varvaste rallitas, laps kärus täiest kõrist röökimas. Tore rahvapidu küll...hea, et õhtuks varvastele rattamuster peale ei jäänud.

Teine naljanumber oli see, kuidas lapsevanemad need asju täis laaditud vankrid niigi rahvarohkele teele jätsid ja siis ise kuskile kaugemale murule kolisid. Vahepeal oli kohti, kus kõnniteest oli ainult neljandik läbikäidav, sest ülejäänud tee oli lapsevankreid täis pargitud. Ja siis need tuhanded voorisid kuidagi sealt kärude vahelt läbi. Kui sa juba selle vankri kaasa vead, siis vea ta sinna murule ka kaasa või jäta kuhugi kõrvalisemasse kohta seisma. Mulle ei mahu pähe, kui hoolimatu peab teiste suhtes olema, et jätta oma kaksikutevanker kõige läbikäidavamasse kohta teistele ette. Sama hästi oleks ma võinud ka oma teki sinna teele maha visata ja siis käsi laiutada, sest ''ruumi ju pole''. Nagu see oleks kellelegi üllatus, et laulupeol ei ole just kõige rohkem ruumi. Peab siis kogu elamise kaasa vedama?