Gillian FlynnFoto: AP/Scanpix
Raamat
8. juuli 2019, 11:00

Gillian Flynni bestseller sattus mõrvaloo keskmesse

Menukas kirjanik Gillian Flynn, kelle läbimurdeteosest “Gone Girl” (“Kadunud”) on ka film tehtud, on hingepõhjani nördinud, et kõnealune raamat on sattunud päris mõrvaloo keskmesse.

Tegemist on viimastel kuudel Ameerikat raputanud juhtumiga, mille keskmes on armukolmnurk – kinnisvaraärimees Fotis Dulos, tema armuke Michelle Troconis ning seaduslik abikaasa ja viie lapse ema Jennifer Dulos, kes jäi teadmata kadunuks.

Ärimees ja armuke peeti asitõenditega vassimise tõttu kinni ning avaliku arvamuse kohaselt on just nemad Jenniferi kadumise ning oletatava mõrva taga, kuigi surnukeha ei ole veel leitud. Fotis Dulose advokaat oli see, kes Flynni raamatu mängu tõi – Flynni teos olnud tema väitel kadunud Jenniferi lemmikuid. Kadunud naine, kes on ka ise kirjanik, olevat advokaadi väitel tihti sel teemal fantaseerinud.

Raamatu süžee keerleb saatanliku naise ümber, kes lavastab oma mõrva, et tema mees süüdi jääks. “See olukord on mulle väga valus,” kommenteerib Flynn, kes on Duloste juhtumit õudusjudinatega jälginud. “Ma ei kujuta ettegi, mida Jenniferi lähedased läbi elavad. Mind ajab oksele, et Fotise advokaat kasutab ära ilukirjanduslikku teost.”