Kadri Simson ja Teet SoormFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
8. juuli 2019, 08:25

Soorm viis kolleege puhkama võltsitud dokumentidega ja HKScani kulul. Mõnel reisil osales ka Kadri Simson (41)

Peaaegu kaks aastat tagasi algas kriminaaluurimine, mille käigus peeti kinni lihatööstuskontserni HKScani eksjuhid Teet Soorm ja Mati Tuvi kahtlustusega suures ulatuses omastamises ja rahapesus.

HKScan märkis oma kuriteoteates, et endised juhid on viie–kuue välisreisi kuludokumente võltsinud ja tööreiside varjus hoopis puhkamas käinud ning Ärilehe andmetel osales keskerakondlane ja endine minister Kadri Simson vähemalt ühel 2016. aastal toimunud Rumeenia-reisil, mis vormistati ettevõtte jaoks kui komandeering Belgiasse põllumajandusmessile. Simson ei soovinud kommenteerida, kui mitmel nn reisiepisoodi all uuritud reisist ta osales ja kas ta osales ka kahjude kompenseerimises.

Kuriteoteates ütles HKScan, et nende reisidega tekitati ettevõttele 90 000 euro suurune kahju ja vahetult enne seda, kui menetlus Teet Soormi kohta lõpetati, saatis ettevõte prokuratuurile teate, et Soorm on kahju ettevõttele hüvitanud. Prokuratuuriga sõlmis HKScani eksjuht oportuniteedi, mis võimaldab kriminaalmenetluse lõpetada süüdistatava ja prokuröri kokkuleppega, kui avalik menetlushuvi puudub ja süü ei ole suur.

Refreeritud artikli täistekst Ärilehes.