Mis toob välismaalasi laulupeole?Video: Rauno Vahtre
ÕL TV | Õhtuleht
7. juuli 2019, 19:58

ÕL VIDEO | Mis toob välismaalasi laulupeole? (11)

Tänavu aasta toimuv laulupidu tõi kohale rekordarvu lauluhimulistest rahvamassi ning teadagi ei jäta rahvapidu külmaks ka välismaalasid. Õhtuleht uuris väljamaalastelt, mis toob neid laulupeole ning mis on nende mõtted ja emotsioonid antud sündmusest.

„See, et ma näen lippe ja tähistamist – see on põnev ja ma tõepoolest tunnen uhkust, et olen eestlastega seotud,“ ütleb Gary, kes ise on küll Kanadast pärit, ent tänu eestlasest naisele on ta Eestiga tihedalt seotud.

Tema esimene kord laulupeol oli mõni aasta tagasi, kui ilmaga ei vedanud. „Oli väga vihmane ja niiske,“ meenutab ta, kuid sellegi poolest on laulupidu tema jaoks väga võimas kogemus.

Keeniast pärit Rose ütleb, et tema jaoks on tähtis, et ta saaks Eesti kohta rohkem teada. „Kuna mu poeg on pooleldi eestlane, siis mu jaoks on väga oluline, et ka tema teaks enda kultuuri kohta,“ ütleb ta. Naine toob välja ka meie rahvariided: „Mulle väga meeldivad need riided, hästi silmapaistvad,“ ning lisab veel, et ta on väga põnevil, sest see on tema esimene kord laulupeol. 

Vaata videost, mida välismaalased veel rääkisid!