Tiina JantsonFoto: Martin Ahven
Inimesed
5. juuli 2019, 11:20

Tiina Jantson sai konkurendist jagu: Ireni Erbi ei varasta enam kunagi minu iludusvõistluse nime (23)

Juuni lõpus peeti Missis Estonia võistlust, mida korraldab juba 1992. aastast Tiina Jantson. Viimastel aastatel hakkas aga Jantsonile kuuluva abielus naiste missivõistluse nime oma ürituste korraldamisel kasutama ka Ireni Erbi.

Abi saamiseks pöördus Tiina Jantson kohtusse ja nüüd tuli ka teda soosiv otsus. „Ireni Erbi ei varasta enam kunagi minu võistluse nime oma ürituse korraldamiseks ega julge seda ka keegi teine edaspidi teha,“ rõõmustab Jantson.

Kõigis punktides mõisteti õigus Tiina Jantsonile ning Ireni Erbil tuleb nüüd lisaks kohtukulude tasumisele maksta Jantsonile ka 2500 eurot. „See on suurepärane võit kõigile, kellel on probleeme olnud kaubamärgi vargusega,“ usub Jantson. Tema sõnul andsid advokaat Reimo Metsa ja tema büroo lootuse tagasi paljudele, kes arvasid, et sellistes kohtuvaidlustes oma õigust tõestada on raske. „Nüüd jääb veel oodata kohtuotsuse jõustumist 30 päeva möödudes.“ 

Lugu sai alguse 2017. aastal, mil Tiina Jantson silmas avalikku kuulutust, kus agentuur Magic Monday eesotsas Ireni Erbiga (endise nimega Irina Gorlova) kuulutas välja casting'u Missis Estonia 2017 valimisteks.

„See on absoluutne nahhaalsus ja täiesti ebaeetiline käitumine, sest mina ei ole lubanud tal kasutada minu Missis Estonia võistluse nime. Tegemist on kõlvatu konkurentsi ja ärieetika rikkumisega, lisaks maine kahjustamisega missiüritusi korraldavatele organisatsioonidele ja nende juhtidele,“ ütles naine toona Õhtulehele.