Narva Vaba LavaFoto: Rauno Volmar/ Ekspress Meedia
Eesti uudised
4. juuli 2019, 08:15

UKSED KINNI? Narva Vaba Lava sipleb rahalistes raskustes (9)

Nii Tallinnas kui ka Narvas tegutsev etenduskunstide teater Vaba Lava on sattunud majanduslikult sedavõrd keerulisse seisu, et piirilinnas asuvat teatrimaja ähvardab sulgemine.

Kuigi riik aitas Vaba Lava keskuse hoone valmis ehitada, ei ole teateri tegevuse toetamiseks enam raha leitud ja lisaks ei ole Vaba Lava juhi Steven-Hristo Evestuse sõnul etenduste andmine toonud sisse nii palju, kui loodeti. Teatril on vaja kulude katteks 200 000 eurot, mida kultuuriminister Tõnis Lukas ka valitsuse reservfondist taotles, kuid esialgu sellest keelduti.

Narva teatris on olukord niivõrd nukker, et see hakanud mõjutama Vaba Lava Tallinna teatrit ja kuna pealinnas asuv teater saab toetust, jõuab Tallinna linna raha kaudselt hoopis Narva teatrisse.

Evestuse sõnutsi on pool aastat väga lühike aeg, mille jooksul ei ole suudetud Narva elanikes veel tekitada teatris käimise harjumust, kuid potentsiaali justkui on, sest sealne Vaba Lava on pärast teist maailmasõda esimene teater, kus mängitakse täiskasvanutele mõeldud tükke.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes.