Tantsupeolised Tallinnas Kalevi staadionilFoto: Julia Vakina
Üritused
3. juuli 2019, 15:11

GALERII | Tantsupeo pealavastaja: kõige keerulisem on 10 000 tantsijat korraga väljakule saada (4)

Täna teevad tuhanded tantsijad Tallinnas Kalevi staadionil proovi, et juba homme XX tantsupeole uhke avapauk anda.

Hetkel pannakse viimseni paika tantsijate liikumised, mida nimetatakse montaažiks. Üksikutest tantsijarühmadest moodustatakse mustrid ning seal on igal rühmal kindel koht.

Mustrid, mida tantsupeolised Kalevi staadionile moodustavad, on suured ja keerulised. Näiteks sünnib ligi 1000 naistantsija koostöö tulemusel staadioni muruplatsile avaneva õie efekt. „Loodame et see meil õnnestub ja saate seda ilu nautida,” räägib N-1 naisrühmade liigijuht Agne Kurrikoff-Herman.

Siiani on kõik tantsupeo proovid kulgenud sujuvalt ning teha on veel viimased täpsustused. „Kõige keerulisem on, et kõik 10 000 inimest korraga õigel ajal väljakule saaksid,” sõnab tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste.

Tantsitakse iga ilmaga

Juhul, kui homne ilm osutub vihmaseks, võivad tantsijad Rajaste sõnul läbipaistvat vihmakeepi kanda. Keep peab olema läbinähtav selleks, et ilusad rahvarõivad välja paistaks.

Üks on kindel – tantsupidu ära ei jää. „Tantsija tantsib iga ilmaga,” ütleb Rajaste.

Lisaks võtavad tantsupeost esmakordselt osa pererühmad, kus igas grupis tantsivad koos kaheksa täiskasvanut ja 16 last.

„Lõime sellise rühmaliigi, kuna väikestes kohtades ei pruugi olla enam nii palju lapsi, et terve rühm moodustada. Tahame, et ka väikeste kohtade lapsed peole saaksid,” selgitab Vaike Rajaste.