Foto: Robin Roots
Üritused
3. juuli 2019, 12:44

ILMATEENISTUSED: laulu- ja tantsupeo ajal kallab vihma ja kisub jahedaks (9)

Milline ilm on suure rahvapidustuse ajal? Ilmateenistuste ennustuste kohaselt tasub kodust vihmakeep kaasa võtta.

Neljapäeval on Eesti riikliku ilmateenistuse kohaselt ilm pilves ja taevas tõmbab alles õhtupoole selgemaks. Temperatuurid püsivad 15–17 kraadi vahel. Norra ilmateenistus YR ennustab neljapäevaks samuti pilves ilma, kuid nende kohaselt hakkab juba päeval ilm selginema. Temperatuurid on samad. Foreca lubab see-eest vahelduva pilvisusega ilma ja keskpäeval mõned tunnid päikesepaistet. Foreca kohaselt kerkib temperatuur kuni 18 kraadini.

Reedel lubab riiklik ilmateenistus vihmast ja jahedat ilma. Temperatuurid üle 14 kraadi ei küündi. YR ennustab Tallinnale täpselt sama ilma. Foreca ennustus suurt ei erine. Tuul on õnneks leebe.

Laupäeval lubab riiklik ilmateenistus muutliku pilvisusega ilma, mis on taas vihmane, kuid juba soojem. Temperatuurid on 14–19 kraadi. YR kohaselt on ilm samuti muutliku pilvisuse ja vihmahoogudega, kuid erinevalt meie riiklikust ilmateenistusest kisub YR kohaselt õhtul taeva selgemaks. Sooja lubavad norrakad samuti vähem, ainult 12–14 kraadi. Foreca lubab vihma kõrvale samuti soojemat ilma. 14–17 kraadi ja lisaks on Foreca andmetel laupäeva hommikupoolikul äikest oodata.

Pühapäeval riikliku ilmateenistuse ennustuse järgi madalrõhkkond taandub, kuid kohatisteks vihmahoogudeks tuleb siiski valmis olla. Temperatuurid püsivad 14–18 kraadi vahemikus. YR lubab pühapäevaks püsivat vihma ja sooja ainult 12–14 kraadi. Foreca ennutasb vihmast hommikud, äikesekärgatusi äis lõunat ja siis vahelduvate vihmahoogudega õhtupoolikut. Sooja on Foreca andmetel kuni 16 kraadi.