"Lelulugu 2" Foto: Kuvatõmmis Youtube´i videost
Film
3. juuli 2019, 12:32

VIDEO | 1999. aastal avaldatud animafilmist „Lelulugu 2“ on kustutatud „käperdamisstseen“ (1)

Disney on kustutanud animatsioonfilmi "Toy Story 2" ("Lelulugu" - ingl. k.) viimastest koduväljaannetest stsenaariumi "casting couch" (katsete diivan - ingl. k.), kus tegelaskuju Stinky Pete´i käitumine kahe Barbie-nukuga on tugevalt hukkamõistetud, vahendab The Guardian. 

1999. aasta filmist kustutatud stseenis on väike, habemega, ümarakujuline tegelaskuju Stinky Pete, kes püüab kahe Barbie nukuga vestelda ja pakkuda rolli järgmises filmis, seda kõike mahedal häälel, samal ajal nuku kätt silitades.

 

Stseen peegeldab meelelahutustööstuse meesjuhtide käitumist, kes taotlevad või nõuavad seksi enda alluvuses töötavate naiste käest. Seksi, kui vahendit nende karjäärivõimaluste ja edutamise läbirääkimistel. Selline käitumine sai kinnitust pärast filmimoguli Harvey Weinsteini paljastamist ja #MeToo liikumist.

Stseeni kustutamine avastati eelmisel kuul kasutajate poolt veebifoorumites ja veebisaitides ning sellest teatas sõltumatu filmilehekülg Rereleasenews.com.

Company animatsiooni juht John Lasseter, kes juhtis animatsioonifilmi "Lelulugu 2" vabandas oma 2017. aasta novembri avalduses, kui on mõne kolleegi pannud "tundma ebamugavalt". "Ma tahan eriti vabandada igaühe ees, kes on kunagi pidanud vastu võtma soovimatu kallistuse või mõne muu žesti, mis on ületanud piiri, mistahes viisil, kujus või vormis. Olenemata sellest, kui hea on minu kavatsus, on igal inimesel õigus oma piirid seada ja neid peaks ka austama."

Animatsioonifilm Toy Story frantsiis on olnud nii Pixari kui ka Disney edukaim. Seeria esimene film ilmus 1995. aastal. Disney ostis 2006. aastal Pixari animafilmid. Seeria viimane osa, Toy Story 4, ilmus juunis ning on kättesaadav ka Eesti kinopublikule.