"Noortebänd 2018" finalist Johanna RandmannFoto: Erlend Štaub
Saund
3. juuli 2019, 11:25

ANNA END VÄLJA! Noortebändi demovoor lõppeb sel reedel

Noortebänd 2019 demovoor lõppeb sel reedel, 5. juulil. Kuni reedeni on oodatud konkursile registreeruma kõiki ansambleid ja sooloartiste, kes tegutsevad Eesti Vabariigi territooriumil ning kelle liikmete keskmiseks vanuseks konkursi ajal on 26 aastat. Konkursile saab registreerida end vaid omaloominguliste lugudega.

Demovoorust edasipääsejad selguvad 12. juulil Noortebändi kodulehel ja Facebookis. Seejärel toimuvad selle aasta oktoobris Pärnus, Tartus ja Tallinnas konkursi poolfinaalid, millele järgneb ekspredivoor. Noortebänd 2019 finaalgaala toimub 14. novembril Tallinnas, Vaba Laval.

Noortebänd täidab tähtsat rolli muusikakultuuri arendamises, pakkudes osalejatele muusikaspetsialistide tagasisidet ja koolitusi ning parimat heli- ja valguslahendust kontsertidel, innustades noori ansambleid muusikat hästi tegema ja esitlema.

Noortebändi konkursi eesmärgiks ei ole ainult parima ansambli valimine, vaid olla ka noorele artistile suunanäitajaks ning hüppelauaks Eesti muusikasse. Mitmed eriauhinnad ja esinemiskutsed festivalidele on verivärskele bändile äärmiselt motiveerivad, ent samas ka vajalikud, et ansambli loomingut esitleda ja esmaseid kontakte luua näiteks kontserdi- ja festivalide korraldajatega.

Lisainfo konkursi, reglemendi, bändi registreerimise või muude täpsustavate küsimuste kohta leiab Noortebändi kodulehelt.