Taavi AasFoto: Heiko Kruusi / Linnaleht
Poliitika
3. juuli 2019, 10:00

SAHIN | Taavi Aas lahkub Tallinna Televisiooni nõukogu esimehe kohalt (14)

Õhtulehele on viidatud, et Tallinna Televisiooni (TTV) nõukogu esimehe kohalt astub tagasi majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Tema mantlipärijaks peetakse Tallinna abilinnapead Aivar Riisalut.

„Hetkel ma ei tea sellest… Ma ei oska seda kommenteerida,“ ütles Riisalu Õhtulehele, kui küsiti, kas temast saab järgmine nõukogu esimees.

Aas ei soostunud väiteid kommenteerima. „Pärast nõukogu koosolekut kommeteerin kõike,“ ütles minister naeratades Õhtulehe reporterile Solarise keskuses, kus TTV ruumid asuvad.

TTV nõukogu liikme Ain Saarna sõnul ei olnud vähemalt koosoleku alguses planeeritud päevakorrapunkti, mis arutaks nõukogu esimehe kohta. See aga ei tähenda, et küsimus ei võiks tulla arutelule koosoleku jooksul.

Tallinna linnastruktuure tundvad inimesed peavad Riisalut igati loogiliseks valikuks. Vangerduse põhjuseks on Tallinna uus linnapea Mihhail Kõlvart, kes vaatab ümber Aasa senised otsused. Kui Aas lubas Tallinna Televisioonile raha, katmaks nende vajadus, siis Kõlvart seda meelt ei ole.

Usutluses ERRi uudisteportaalile ütles Kõlvart, et TTV ei saa täiendavat rahastust ning lubas linna meediasüsteemis muutusi. „Juba paegu me otsustasime, et me täiendavalt raha ei eralda ja kui rääkida pikemast perspektiivist, siis loomulikult peame mõtlema sellele, mis on see mõistlik eelarve ja mis on need eesmärgid, mida me peaksime Tallinna Televisoonile püstitama,“ rääkis Kõlvart.

TTV töötab praegu säästurežiimil. Meediakanal koondas hiljuti kaheksa töötajat ja juhatuse liikme Taavi Puki sõnul kaalub Solarise ruumidest lahkumist. See on kaasa toonud spekulatsioonid televisiooni müümisest, sulgemisest või ka ühendamisest teiste Tallinna meediakanalitega nagu ajalehed Pealinn ja Stolitsa või ka linna pressiteenistusega Raepress.