Lauri SaatpaluFoto: Teet Malsroos
Inimesed
2. juuli 2019, 12:52

Dagö album tulekul! Lauri Saatpalu: meil on uued mõtted ja toredad ideed (6)

Järgmise aasta kevadel ilmub ansamblil Dagö uus album, mille esimeseks singliks on „Tantsin su poole,” räägib Dagö ninamees Lauri Saatpalu Raadio 2 hommikuprogrammis.

Viimane numbriplaat ilmus Dagöl 2011. aastal. „Mõtted said mõeldud selleks korraks,” selgitab Saatpalu seitse aastat kestnud loomepausi tagamaid.

2014. aastal andis Dagö välja kontserdiplaadi, kuid Saatpalu sõnul numbriplaadiks seda pidada ei saa. „Nüüd üle seitsme aasta alustasime uue albumi tegemist, sest nüüd on värskeid mõtteid, toredaid ideid jälle ja järgmine kevad see tuleb,” räägib ta.

Uhiuue albumi kallal töötamist alustas Saatpalu koos bändikaaslase Peeter Rebasega Kassari rahvamajas, mis asub Hiiumaal. Seal tegid nad kolm päeva järjest tööd, et esimesed ideed linti võtta. „Käisime vahepeal sööklas söömas lihtsalt,” kirjeldab Saatpalu loomeprotsessi.

Ansambel alustas tegevust 1998. aastal. „Me tegime täie auruga 10 aastat jutti,” räägib Lauri Saatpalu bändi intensiivsetest algusaegadest. Lõpuks sai Dagö kuldaeg Saatpalu sõnul otsa. „Õnneks tekkis majanduskriis ajal, kui meil ei olnud enam kohe mitte midagi öelda,” ütleb ta ja lisab, et pausi üheks põhjuseks oli ka ajapuudus.

Loomeprotsess ei peatu ja uus plaat ilmub. „Pole mõtet enam pooleli jätta, kui sa oled juba käru sõitma lükanud, ja kui kärul pidureid ei ole, siis las ta ikka sõidab oma hoo maha,” kinnitab Saatpalu.