Taylor SwiftFoto: AP/Scanpix
Saund
2. juuli 2019, 12:25

Taylor Swift on ahastuses: tema looming kuulub nüüdsest mänedžerile, kes on teda aastaid kiusanud

Lauljatar Taylor Swifti tabas tõsine tagasilöök, kui mänedžer Scooter Braun ostis plaadifirma Big Machine Records, omandades sellega ka õigused Swifti loomingule.

Big Machine Records omab õigusi Swifti kuuele esimesele albumile, mis on ilmunud aastatel 2006–2017. Nüüd kuuluvad need ametlikult Braunile, kes on väidetavalt lauljannat aastaid kiusanud.

"Aastaid küsisin, anusin võimalust oma loomingut omada. Selle asemel anti mulle võimalus uuesti Big Machine Records'iga leping sõlmida ning "teenida" vanad albumid tagasi – iga uue albumi eest üks vana. Ma loobusin, sest teadsin, et kui ma lepingule alla kirjutan, müüb Scott Borchetta plaadifirma ja koos sellega ka minu ja mu tuleviku edasi. Pidin tegema piinarikka otsuse ja  jätma seljataha oma mineviku – magamistoa põrandal kirjutatud lood; videod, mille sisu ma välja mõtlesin ning mille eest maksin rahaga, mille teenisin esinemistega baarides, siis klubides, seejärel kontserdisaalides ja siis juba staadionitel," kirjutab Swift oma Tumblri kontol.

Taylor väidab postituses, et sai uudisest teada siis, kui Braun firma juba omandanud oli. "Mõned toredad faktid uudisest: sain Scooter Brauni tehingust teada koos ülejäänud maailmaga. Kõik, millele ma suutsin mõelda, oli tema lakkamatu ja manipuleeriv kiusamine, mida ma aastaid taluma pidin," ahastab ta.

Brauni kaitseks astus välja ka tema abikaasa

"See on minu jaoks halvim, mis juhtuda sai. Nii juhtub, kui sõlmid 15aastaselt lepingu kellegagi, kelle jaoks lojaalsus on lihtsalt lepinguline mõiste. Ja kui see mees ütleb, et muusikal on väärtus, mõtleb ta, et selle väärtus on antud meestele, kellel polnud selle loomises mingit osa," kirjutab Swift.

Naist on toetanud teiste seas näiteks lauljatar Halsey, kuid paljud on avalikult ka Taylori vastu sõna võtnud. Nende hulgas on näiteks nii Justin Bieber kui ka Brauni abikaasa, kes kirjutas Swiftile Instagramis pika kirja. "Huvitav, et mees, kelle suhtes sa nii suurt vastikust tunned, uskus sinusse rohkem kui sa ise. Su isa on osanik ja teda teavitati tehingust, ka Borchetta teavitas sind enne uudise avalikuks tulemist. Nii et ei, sa ei saanud sellest koos ülejäänud maailmaga teada," kirjutab ta.

"Ja tüdruk, kes oled sina, et kiusamisest rääkida? Maailm on näinud sind kogumas ja hülgamas sõpru nagu närbunud lilli. Minu abikaasa on kõike muud kui kiusaja, ta on terve oma elu teiste inimeste ja uskumuste eest seisnud," lisab naine.

Väidetavalt on Braun üritanud läbi ühiste sõprade ka Tayloriga ühendust saada, kuid tulutult. Mees oli lauljatari sõnavõtust šokeeritud ja soovib võimalikult ruttu Swiftiga erimeelsused lahendada.