ÜLLATAV KOOSLUS: Kondiiter Hannah Hintliani sõnul toob jäätis tumeda õlle magususe eriti hästi esile.Foto: Arno Mikkor
Toiduuudised
1. juuli 2019, 15:28

ÕLLEMEISTRID MÕTLEVAD MAIASMOKKADELE: Pruulikoda hakkab tootma käsitööjäätist

Väikepruulikoda Põhjala, kes on tuntud oma tugevamaitseliste õllede poolest, alustas oma õllerestoranis käsitööjäätise tootmist.

Jäätist valmistab klassikalise prantsuse koolituse saanud ameeriklannast kondiiter Hannah Hintlian. “Käsitööjäätise valmistamine on kogu tiimile lõbus ja loov ettevõtmine, mis võimaldab erinevate maitsetega lõputult katsetada,” räägib Thomas Kelleri restoranis Bouchon (Los Angeles) ja kolme Michelini tähega pärjatud restoranis Quince (San Francisco) kogemusi omandanud Hintlian. Tema sõnul on jäätis külluslik ja rammus nagu ka ülejäänud õllerestorani Tap Room desserdid ning seda tehakse naturaalsetest koostisainetest nagu piim, koor, suhkur ja munakollane.

Kes laseb hea maitsta kesvamärjukesel, kes limpsib jäätist. Foto: Arno Mikkor

Hetkel kuuluvad valikusse vanilli-, šokolaadi-, soolakaramelli-, kookose-, mango-, maasika- ning muidugi ka õllemaitseline jäätis, millele on lisatud siirupiks keedetud tumedat õlut Must Kuld. Hannahi sõnul toob jäätis tumeda õlle magususe eriti hästi esile. Eriti populaarne on tumeda õlle sisse jäätise uputamine Hannahi kodumaal Ameerikas, kus “beer float” on lausa kultuslikus staatuses. Sellist “õlleujukit” pakutakse ka Põhjala õllerestoranis.

Põhjala Pruulikoda asutati 2011. aastal ja tänaseks eksporditakse oma toodangut enam kui 30 riiki. Huvitav, kuidas on kaheksa aaasta pärast läinud Noblessneri sadamalinnakus sündinud jäätistel.