Lenna Kuurmaa ja Kristel Mardisoo lõpetasid Räpina aianduskooliFoto: Aldo Luud
Inimesed
29. juuni 2019, 14:42

GALERII | Lenna Kuurmaa ja Kristel Mardisoo lõpetasid Räpina aianduskooli (64)

Lenna Kuurmaa ja Kristel Mardisoo elus oli 29. juuni tähtis päev - mõlemad naised said Räpina aianduskoolis näppu tekstiilikäsitoo diplomid.

“Mulle on käsitöö alati meeldinud ja ka mu vanaema oli õmbleja. Ka aeg tundus enda arendamiseks ja uute oskuste omandamiseks õige. Eks aeg näitab, kuidas õpitut tulevikus rakendada. Praegu on väga põnev ja samas on nii palju veel ees!” on Lenna oma käsitöökirest Anne&Stiilis rääkinud. 

Käsitööd tehes naudib Lenna kõige enam selle rahustavat mõju: “Ühele tegevusele keskendumine on nagu meditatsioon, väga mõnus ja rahustav. Mõnel päeval tikime või heegeldame koolis kuus tundi jutti. Igaüks vaikselt nokitseb omaette.” Varem on muusik käinud ka akende restaureerimise kursusel. Ta on osa oma kodu akendest ise korda teinud ja kuna puitesemete taastamine teda huvitas, läkski seda õppima. “Aeg-ajalt uutesse valdkondadesse sukeldumine või uute asjade uurimine on kasulik ja arendav.”

Kristelgi on käsitööle südame kaotanud. "Vahel satun hoogu ega saa pidama. Luban endale alati, et üks rida või üks mustrikordus veel … Nii see läheb," on ta Nipiraamatule öelnud. Lähedased ja sõbrannad kutsuvat Kristelit lausa nooreks vanaemaks. Ka tema mõlemad vanaemad on osavad käsitöömeistrid: üks valdab peensusteni masinkudumist ja teine varrastel loomise kunsti.

"Nurusin vanaemalt vardaid ja eks ta siis õpetas ning mina pusisin," kirjeldas Kristel oma lapsepõlve. Oma oskusi on ta jaganud ka teistele. Kord palusid naabrinaised, et õpetaksin neid heegeldama. Nii me alustasime mütsidest, mänguasjadest ja lõpetasime suurte vaipadega. Kord ütles mu sõbranna, et tema minu juurde ei tule, kuna me muudkui heegeldame, ja mis tema seal teeb. Aga lõpuks oli ise kõige rohkem sellest tegevusest haaratud. Tean, et nüüd ta heegeldabki vaipu," naeris Kristel.