Üritused

Laulupeo üldjuht PEETER PERENS: loomulikult on praegu kulminatsiooni saabumise tunne, pinge kasvab (26)

LISA KOMMENTAAR

Alo lauludega on sama29. juuni 2019, 17:05
keiss nagu oli kord vanaaasta õhtul hümniga.
miks29. juuni 2019, 17:04
Mattiiseni laulud enam ei kõlba?
ele ktr it sa ab tas uta blogspot com29. juuni 2019, 15:36
Bohlmani veidi utreerides: maakondlikes rahvariietes laulupeoliste rongkäik on sama hirmuäratav kui Iraani islamistide burkades või parandzhaades rahvajõugud; kultiveeritakse jubedat ürgnatsionalistlikku regilaulu, mis on internatsionalistidele-liberite le arusaamatu või isegi solvav. Sellega on prof Bohlman ja sm Mikojan jõudnud üsna lähedastele seisukohtadele: laulupidudest peab saama kõigi Eestis elavate rahvuste ja külaliste ühispidu, kus ei tohi eputada mingi eestluse natsionalistliku värvinguga ja mis peab sisaldama multikultuurset programmi. Isegi austatud maestro Veljo Tormise kohal le
ele ktr it sa ab tas uta blogspot com29. juuni 2019, 15:25
Saksa Liedertafel-pidude eeskujul tekkinud eestlaste laulupeod on sattunud oma põhiidees (väikerahva etniline väärtustumine kultuuri kaudu) taas löögi alla, sest etnilis-rahvusliku iseolemise rõhutamine ei sobi mitte kuidagi liberaal-globaalse Lääne ideoloogia raamidesse. Meie varsti juba 150-aastane laulupeotraditsioon sai alguse tänu eestlaste kavalusele. Üldlaulupeod olid väliselt pühendatud tsaari kiitmisele, kuid sisus konsolideerisid eesti etnost. Laulupidude esimesel suurjuubelil 1969. aastal said meie kultuuriinimesed ja parteijuhid tunda NLKP poliitbüroolase Anastass Mikojani kurja nä
Harry May29. juuni 2019, 15:13
Milliseid Mattiiseni laule siis eelmisel üldlaulupeol ka traditsiooniliselt lauldi?
29. juuni 2019, 14:56
Elagu üld laulu ja tantsupidu! Rahvatantsust tehti folk! Öäk! "Laulu ja Tantsupeod toimusid kuni teise maailmasõjani...kõik pidulised laulsid,tantsisid,võtsid osa rahvaspordi mängudest,mängisid murumänge- kõik kohaletulnud olid pidulised,puudusid esinejad ja pealtvaatajad...nõukogude võimu ajal muudeti tantsu ja laulupeod kontserdiks...kohale tulnud rahvas jagati kaheks...esinejateks ja pealtvaatajateks...Tänasel päeval esinejad teavad omast käest,et peale kontserti sooviks panna pidu teiste gruppide liikmetega...nii väga tahaks leida uusi sõpru...süda lööb nõnda ärevalt lootuses leida kallima
ele ktr it sa ab tas uta.blo gs pot .c o m29. juuni 2019, 14:40
1)Yld Laulu ja Tantsupeod kestsid kuni WWII-ni. Pol itrukid tegid pidustustest kontserdi, rahvas jagati kaheks,esinejaiks ja pealtvaatajaiks. Sinnamaani rahvas osales murumangudes, tegi tuld,kiikus v6llikiigel,laulis ja tantsis koos jpms. 2) Me ei saa andestada neile kes kirjutasid "laululoo" "Laul rii giko gule" ja selle esitasid. Me ei saa lubada mu ltiku ltit repertuaaris sest sellist man dumist ei saa nimetada kultuuriks ja ammugi Eesti kultuuriks. 3) Ilusat Laulu ja Tantsupidu ! Musi !
29. juuni 2019, 14:36
1)Yld Laulu ja Tantsupeod kestsid kuni WWII-ni. Politrukid tegid pidustustest kontserdi, rahvas jagati kaheks,esinejaiks ja pealtvaatajaiks. Sinnamaani rahvas osales murumangudes, tegi tuld,kiikus v6llikiigel,laulis ja tantsis koos jpms. 2) Me ei saa andestada neile kes kirjutasid "laululoo" "Laul riigikogule" ja selle esitasid. Me ei saa lubada multikultit repertuaaris sest sellist mandumist ei saa nimetada kultuuriks ja ammugi Eesti kultuuriks. 3) Ilusat Laulu ja Tantsupidu ! Musi !
Laulupeo osaline29. juuni 2019, 14:09
Juba kustutatud kommentaarid, kus kriitikat selle juubelilaulupeo kava kohta. Riigi juubeli keeras kihva see no99. nüüd siis järg laulupeo käes. Alo Matiiseni laulud kavast välja jätta on ikka üle mõistuse jultumus. Nagunii hakkame neid laulma platsi peal, need "sallivad" seda takistada ei saa
alc29. juuni 2019, 13:59
perens tuleb ka ära keelata ja laululava lähedale mitte lasta. tühi süda üäk.
Tartu laulupeol oli kõige ägedama vungiga lauldud laul Mattiiseni "Isamaa ilu hoieldes!29. juuni 2019, 13:31
Eks ta ole29. juuni 2019, 13:30
Kõigepealt, enne "laupeokontseptsiooni" väljatöötamist tuleks ikka mõelda, mis üldse on laulupidu. Mida seal näha ja kuulda soovitakse - ja et "telliv peremees" on rahvas. Et tegu ei ole "laulupeo-kontseptsiooni"- meistrivõistlustega, kus võidab kõige kõrgema tasemega kontseptsioon. Ja platsil (ning eelvoorudes) ei võistle kõige kõrge tasemega dirigendid, lauljad ei ole savi nende kätes, mis ei taha hästi alluda ja vaataja ei pea oma maitsetaset vastavalt kontseptsioonimeistrite kõrgele tasemele muusikaliselt tõstma. Laulupidu on rahvapidu.
Tšinovnik29. juuni 2019, 12:33
Kulminatsioon saabub siis, kui koorid koos rahvaga skandeerides "Viit isamaalist laulu" nõuavad.
92 % 29. juuni 2019, 11:34
vastanutest soovis Matiiseni laulude Laulupeo kavas olemist - mis kostad valitsus ??? ( teema ,mida ei tohiks mingi üldjuht ainuisikuliselt otsustada )
A29. juuni 2019, 10:43
See oleks küll ikka nali ,kui praeguse 'padukonservatiivse' valitsuse ajal jäetakse kavast välja Matiiseni 'Eestlane olen.. ' - siis ei oska küll enam nutta ega naerda !!!!
Rein Mark29. juuni 2019, 10:43
Kas isamaa armastuse tuhinas keelame üldlaulupeol ka Ernesaksa "Mu isamaa on minu arm" esitamise?On ju see laul samuti populaarsete hulgast, mida tulevat hoida hoopiski teiste laulude asendamisega
Võtab sõnatuks see kava29. juuni 2019, 09:56
Uskumatu, et Alo Matiiseni laule kavas ei ole. Juubelipidu ometi! Eks siis tuleb neid laule ISE üles võtta kui need sallivad on otsustanud ka selle peo ära rikkuda nagu see no99 rikkus riigi Juubeli.
Gustav29. juuni 2019, 05:10
Kui iseendale sis laulgem neid laule mis meile olulised kartmata mis meist arvavad peremehed.
ery to gustav29. juuni 2019, 12:51
ja kes sinu arust siis on "meie peremehed " ? sul endal vist on mingi peremees, või igatsed seda sealt ida poolt, kremlist ?
Ah29. juuni 2019, 03:54
see ongi see tore estofioob, kes Mattiiseni "Viis isamaalist laulu" Laulupeol ära keelas.
Tsensor29. juuni 2019, 07:09
Ja kes see selline üldse on, et ütleb rahvale, missuguseid laule sobib laulupeol laulda, missuguseid mitte?Kas mingi isehakanud tsensor või?
aga siis oleks ju Rimski-Korsakovi Vürstide tulemine ära jäänud29. juuni 2019, 09:27
samuti Vastlad Peterburis, autori nime ei mäleta. Ja veel on mul küsimus: miks niipalju külaliskoore, kes pursivad laulda eesti keeles. See on vägivald eest keele suhtes. Varsti ei jää kohalikele kooridele laval enam üldse ruumi, sest kõik nee gri suguvõsad soovivad lavale.
reservist29. juuni 2019, 12:53
Tal perekonnanimest on puudu 3 tähte - S, U ja S. Leidke neile kohad, kes soovib.
reservist29. juuni 2019, 12:54
Vihjeks: LGBT kooril on lubatud esineda.