Evelin IlvesFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
28. juuni 2019, 15:08

Tubli töö! Evelin Ilves täiendab end arstiametis ja astus Tartu ülikooli (62)

Endine presidendiproua Evelin Ilves jagab sotsiaalmeedias rõõmusõnumit - sügisel saab temast Tartu ülikooli arstiteaduskonna arst-resident.

Tartu ülikooli koduleht kirjutab, et arst-resident on arsti kutsega isik, kes omandab eriarsti teadmisi ja oskusi Tartu ülikooli residendiõppes ja kes on töövõtjaks selles raviasutuses, kus praktiliste oskuste omandamine parasjagu toimub. 

Eriarstiõpe toimub eeskätt praktilise arstitöö vormis residentuuri baasasutustes, millele lisandub auditoorne õppetöö ja iseseisev töö vastavalt residentuuri eriala programmile. Igaks õppeaastaks koostab eriala üldjuhendaja residentuuri programmi alusel residendile individuaalse õpingukava. Residendi üleviimine järgmisele õppeaastale eeldab eelmise õppeaasta individuaalse õpingukava täitmist.

Igal residendil on vastava õppetsükli jooksul igas baasasutuses personaalne juhendaja, kelle ülesandeks on residendi praktilise arstitöö juhendamine ja nõustamine ning järelvalve residendi tehtud töö ja raviotsuste üle. Vastava praktikatsükli lõppedes hindab tsüklijuhendaja residendi kutseoskuste ja teoreetilise ettevalmistuse edenemist vastavalt programmis ettenähtule.

Õpe residentuuris lõpeb eksamiga, mille sooritanud isikule väljastab Tartu ülikool tunnistuse, mis tõendab eriarsti kutsekvalifikatsiooni vastaval arsti või hambaarsti erialal.