We Love The 90sFoto: ERLEND ŠTAUB
Üritused
28. juuni 2019, 13:39

Retrofestival We Love The 90s toimub ikkagi Tallinnas! Läti keelas Eesti korraldajatel kaubitsemise (10)

26.– 27. juuli pidi Lätis toimuma We Love The 90s pidu, mis seni on aset leidnud Tallinnas. Nüüd aga tuleb välja, et pidu tuuakse tagasi koju kahel põhjusel.

"Esimene põhjus on see, et nädalajagu tagasi haigestus Läti-poolse korraldaja laps väga tõsiselt ja ta peab oma lapsega haiglas viibima," ütleb sündmuse Eestipoolne pressiesindaja Reno Hekkonens.

Teiseks põhjuseks on nii-öelda alkoholi- ja aktsiisisõda, mis toimub meil naaberriigiga. "Läti keelas eestipoolsetel korraldajatel festivalil kaubitsemise. Meil pole võimalik seda festivali sellisel moel teha, kui Eesti firmadel ei ole õigust alkoholi müüa festivalialal."

Põhjus, miks Läti keelas Eesti firmadel alkoholi müüa on tingitud siseturust. "Eesti ja Läti vahel on käimas praegu n-ö alkoholisõda, ehk lätlased teevad praegu kõik, et mitte võimaldada eestlastel nende koduturul kaubelda alkoholiga. See on nendepoolne vastus meie aktsiisi langetamisele ja alkoholipoliitikale," vastab Reno Hekkonens.

"Õnneks on kõik artistid olnud väga toetavad ja esinevad rõõmuga Eestis. Samuti täname kõiki koostööpartnereid ja Tallinna Lauluväljakut kiire reageerimise ja abi eest nii suur asi väga lühikse ajaga ümber mängida," ütleb festivali esindaja.

Kõik, kes on piletid ostnud esialgsele We Love The 90s kontserdipaigale Riiga, saavad tulla Tallinnase sama piletiga ja ei pea ümber vahetama. Need, kes ei saa või ei taha tulla Tallinna, saavad kuu aja jooksul enda pileti tagasi müüa.

Tallinna Lauluväljakul on kahe päeva jooksul näha erinevaid artiste nagu näiteks: Snap!, 2Unlimited, Haddaway, Dr Alban, Londonbeat, Real2Real, Julia Volkova t.A.T.u.-st, Maxx ja Solid Base. Esmakordselt külastab Eestist Hispaania maailmakuulus trio Las Ketchup. Lisaks astuvad üles ka ajastutruud kodumaised artistid.