PANEB PUID ALLA: „Kui ma räpin, et need inimesed on hälvikud, siis ma mõtlengi, et nad on suht taunid. Ja kui tulebki keegi molli panema, siis las tuleb,“ rääkis Väike Pede Õhtulehe veebisaates „Mis Muss On?“.Foto: Tatjana Iljina
Inimesed
28. juuni 2019, 00:01

14AASTANE TRÄPPAR VÄIKE PEDE: jätsin kooli pooleli, et muusikat teha (57)

 „Mul juhtub elus näiteks mingi sündmus. Ütleme, et koolis algab suvevaheaeg. Praegu mul küll ei hakanud, aga see laul räägib sellest ajast, kui ma veel käisin koolis. Aga põhimõtteliselt siis ma teengi laulu sellest, kuidas suvevaheaeg algas ja mis siis toimub,“ kirjeldab 14aastane träppar (trap – uue ajastu räppmuusika vorm) Väike Pede, kuidas ta muusikat loob.

 „Mul juhtub elus näiteks mingi sündmus. Ütleme, et koolis algab suvevaheaeg. Praegu mul küll ei hakanud, aga see laul räägib sellest ajast, kui ma veel käisin koolis. Aga põhimõtteliselt siis ma teengi laulu sellest, kuidas suvevaheaeg algas ja mis siis toimub,“ kirjeldab 14aastane träppar (trap – uue ajastu räppmuusika vorm) Väike Pede, kuidas ta muusikat loob.

Väike Pede on jõudnud oma noore elu jooksul nii mõndagi teha. Ta üllitas mullu mitu räpilugu, mis said tohutult populaarseks. Muu hulgas räppis Väike Pede toakoristamisest („Toa koristamise lauluke“), lõimumisprobleemidest („Fakk tiblad“) ning enda nägemise eest hoolitsemisest („Silmatilgad“).

Tema isik pole sugulaste ega koolikaaslaste seas saladus. Noor, energiline ja väga andekas Väike Pede alustas kiiksuga multifilmide tegemisest, mille kaudu jõudiski lõpuks vaikselt ka Väikse Pede karakterini. Väikese Pede suurem sugulane iseloomustas teda kui „eredat kiirt keset halli massi“. Muide, muusikuid on Väikese Pede suguvõsas teisigi, näiteks võib nende seast leida kunagise legendaarse heviansambli Hetero laulja.

Edasi lugemiseks: