Indrek RaadikFoto: Tairo Lutter
Inimesed
27. juuni 2019, 18:39

KOHTUMINE FÄNNIGA | Indrek Raadik: fännid käisid mu maja ees istumas (1)

Kodumaise ansambli The Tuberkuloitedi laulja Indrek Raadiku ehk Summeri (44) sõnul leidus kunagi selliseid fänne, kes bändiga kontserdilt kontserdile kaasa sõitsid. Ta lisas, et nende aktiivsemateks kuulajateks olid kaksikõed, kes käisid nädala sees tema tollase elukoha ees istumas.

„Nädala lõpus neljapäeval läksid ära ning peagi vaatasin, et kaksikud on jälle kohal,“ meenutab ta. Vahel kadusid õed kortermaja eest ära, et endale poest limonaadi ja saia osta. „Pikapeale see suvi niimoodi mööduski,“ räägib Summer ning lisab, et tema hinnangul on eestlased siiski tagasihoidlikud fännid.

1990. aastatel lendas lavale tihtilugu igasuguseid asju, alates pehmetest mänguasjadest ning lõpetades naiste aluspesuga. „Mänguloomade kogu oli mingil ajal ikka päris selline suur ja võimas,“ sõnab Summer. Ta küll ei tea, mis lavale loobitud pesust on saanud, kuid bändimeeste lapsed said karvased mänguloomad endale.

Lisaks on The Tuberkuloitedi liikmetel alles fännikirjad, mida kunagi posti teel aktiivselt saadeti. „Need on ootamas seda aega, kui me võib-olla oleme vanad mehed, paneme prillid ette ja siis hakkame meenutama igasuguseid nooruspõlves tehtud asju läbi nende kirjade,“ mõtiskleb Summer.