Näitleja Billy DragoFoto: Vida Press
Inimesed
27. juuni 2019, 13:50

Suri legendaarne Hollywoodi suurkuju Billy Drago (2)

Esmaspäeval lahkus meie seast 73aastane Hollywoodi näitleja Billy Drago, kes sai avalikkusele laiemalt tuntuks filmiga "Äraostmatud" ("The Untouchables"), milles ta mängis maffiabossi Al Capone käsilast, kirjutab The Hollywood Reporter. 

40aastase karjääri jooksul arvukates filmides ja telesarjades pahalasi kehastanud Drago suri insuldi tagajärjel Los Angeleses. Dragost jäid maha kaks poega, näitleja Darren Burrows ja Derrick Burrows, Drago õde Patty ja vend Steve. 

"Meisterlikult psühhopaati Frank Nittit kehastanud Billy Drago väärib kiitust – tema õelus ja julmus on terav nagu nuga," kirjeldab The Hollywood Reporter Billy Dragot "Äraostmatute" arvustuses. 

Lisaks on Drago kuulsust kogunud Clint Eastwoodi filmis "Kahvatu ratsanik" ("Pale Rider"), teleseriaalides "Võluvägi" ("Charmed") ja "Salatoimikud" ("The X Files"). 

Billy Dragot jäädakse mäletama kui karmatut ja piirenihutavat kunstnikku, kes ulatas abikäe kõigile, kes seda vajasid. 

Billy Drago on teinud rolli ka 2002. aasta filmis "Tere tulemast Ameerikasse" ("Welcome to America"), mis räägib Eesti pangaröövlitest Los Angeleses. Seal lööb kaasa ka supermodell Carmen Kass.