Felicity HuffmanFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
27. juuni 2019, 14:00

„Meeleheitel koduperenaiste“ staar: olen valmis vanglasse minema! (11)

Altkäemaksu maksmisega vahele jäänud „Meeleheitel koduperenaiste” staar Felicity Huffman sõnab, et on valmis neli kuud trellide taga veetma.

Kuigi Huffman kinnitas, et vastutab täielikult oma teo eest ning on valmis karistuse kandmiseks ka vanglasse minema, loodab ta siiski kergemale karistusele. Kui kohtunik otsustab teda türmi saatmisest säästa, peab näitleja tõenäoliselt läbima programmi, millega aidatakse seadusega pahuksis olnud inimestel oma eluga taas ree peale saada. Oma karistuse saab ta teada 13. septembril.

56aastane Ameerika näitlejanna osales üleriigilises petuskeemis, andes 15 000 dollarit pistist, et tema vanema tütre sisseastumiseksamil vead vargsi parandataks. Meelehea kogumist korraldas Rick Singeri nimeline mees selleks otstarbeks loodud heategevusfondi kaudu.

The Guardiani teatel tunnistas Huffman end mai alguses Bostoni föderaalkohtus süüdi, kuid toonitas, et tema 18aastasel tütrel polnud pettusest aimugi. Prokurör nõudis teletähele algselt 4-10 kuu pikkust vabaduskaotust, kuid leppis süü tunnistamisel neljakuulise vanglakaristusega. Pole ka võimatu, et kohtunik otsustab näitlejannat türmiminekust säästa.

Lisaks Huffmanile on end altkäemaksu andmises süüdi tunnistanud üle tosina Ameerika lapsevanema. Mõned emad-isad on otsustanud süüdistuste vastu võidelda. Nende seas on Huffmani kolleegi Lori Loughlin (“Lastega kodus“) ja tema moedisainerist mees Mossimo Giannulli, kes ei võtnud omaks, et nad maksid pool miljonit dollarit pistist tütarde pääsemiseks Lõuna-California Ülikooli.