Phil CollinsFoto: AFP/Scanpix
Saund
27. juuni 2019, 13:30

Muusikalegend Phil Collins taastub raskest operatsioonist ja liigub ratastooliga (2)

Briti laulja ja trummar Phil Collins pole oma tervisemuredest võitu saanud: ta on hall ja kuhtunud ning vajab kontserttuuril lavale jõudmiseks teiste inimeste ja abivahendite abi.

Nukrad fotod klõpisiti kultusbändis Genesis kuulsaks saanud Phil Collinsist Varssavis, kuhu 68-aastane staar oma kontserttuuriga möödunud kolmapäeval jõudis. Piltidelt on näha, kuidas Collins lennujaamas ratastoolist püsti aidatakse ning edasi liigub ta vaevaliselt kepi toel. Lavale sõidab ta golfiautoga ning esineb toolil istudes. Muusiku kehva seisundi põhjuseks öeldakse rohked seljaoperatsioonid, millest ta ikka veel taastub. Vilets selg on ainult üks paljudest Collinsit viimastel aastatel saatnud terviseprobleemidest.

Kuigi Collins on 2007. aastal juba kord pensionile läinud ja Eestiski aastaid tagasi oma hüvastijätutuuriga ära käinud, ei suutnud ta käsi rüppe lasta ning alustas 2016. aastal uuesti esinemistega. See läks aga läbi kivide ja kändude –  kaks aastat tagasi kukkus ta hotellitoas keset ööd tualettruumi minnes nii rängalt, et lõi pea vastu tooli, kaotas teadvuse, ja pidi seejärel mitu kontserti edasi lükkama. Pärast kukkumist viidi Collins haiglasse ja ta sai oma sügavale peahaavale mitu õmblust. Toona saatis laulja pressitiim laiali teate, et pärast seljalõikust on Collinsil kõndimisraskused. Viimaste piltide põhjal tundub, et taastumine pole läinud kuigi ladusalt. Maailma üheks paremaks trummariks hinnatud muusik on avaldanud, et trummide tagumisest on tema selg nii läbi, et seal on kaheksa kruvi.

Selg läbi ka abikaasal

Tervisemured käivad Collinsil ja tema kokku-lahku-abikaasal Orianne’il kordamööda. Ka Orianne on pidanud seljaoperatsiooni läbi tegema – 2014. aastal jäi ta äpardunud diskilõikuse tõttu ühest kehapoolest halvatuks. Naise tervis on tänaseks taastunud.

Collins on avameelselt tunnistanud, et paljude tema hädade põhjuseks on alkohol, millesse ta uputas oma kurbust, kui tema ja Orianne’i teed vahepeal lahku läksid, sest naine leidis endale uue jõuka kavaleri. Joomine läks nii hulluks, et otse pudelist haljast viina kulistanud Collinsit tabas väga valulik akuutne pankreatiit – raske haigus, mida seostataksegi peamiselt alkoholismiga – ja ta sattus haigla intensiivraviosakonda. Kui arstid talle 2013. aastal teada andsid, et tema pankreas on alkoholist pöördumatult kahjustatud, hülgas Collins napsi kolmeks aastaks. Nüüd napsitavat ta jälle, aga mõõdukalt. Orianne omakorda jättis maha mehe, kellega ta Phili juurest lahkus ning praegu olevat neil kõik jälle hästi.

Collins on muigamisi nentinud, et kuigi ta nende 2008. aasta lahutuse ajal naisele hiiglasliku 25 miljoni naela suuruse hüvitise (tol ajal oli see Briti lahutuste ajaloos rekordsumma) maksis, ei ole naine seda raha tagasi andnud. Orianne ja Phil kohtusid 1994, kui naine oli vaid 21-aastane ja värvati kontserttuuri ajal staarile tõlgiks. Neil on kaks ühist last. Varasemast kahest abielust on Philil näitleja ja modellina tuntud tütar Lily Collins ning poeg Simon.