Näitleja Henrik KalmetFoto: Teet Malsroos
Inimesed
27. juuni 2019, 11:33

KAKS KARJÄÄRI KORRAGA! Näitleja Henrik Kalmet leidis uue töö: ma ei võtnud seda vastu raha pärast (15)

Suve hakul alustas Newtoni loovagentuuris tööd Kinoteatri näitleja Henrik Kalmet, kes on varemgi sealsetes projektides kaasa löönud. Uue ameti plussiks peab Kalmet sedagi, et see võimaldab tal valida, milliseid töid näitlejana vastu võtta.

Kutse Newtonisse ametlikult poole kohaga tööle asuda tuli Henrik Kalmetile varem sujunud koostöö loogilise jätkuna. Kalmeti sõnul on tema uus positsioon suhteliselt paindlik ning seda on mugav siduda ka muude kohustustega. „Palju on võimalik töötada kodukontoris. Kui ongi vaja mingisuguseid stsenaariumeid kirjutada või kontseptsioone paika panna, siis seda võid ju teha ükskõik kus,” räägib Kalmet.

Kalmet leiab, et tema isiklikud arenguvõimalused Newtonis ei ole otseselt seotud karjääriredelil ronimisega, vaid pigem on loovjuhitöö hea võimalus arendada visuaalset mõtlemist, loovkirjutamist ja lavastamist.

Henrik Kalmeti näitlejakarjääri reklaamitöö ei sega. „Ma arvan, et need päris hästi praegusel hetkel täiendavad teineteist ja suudavad koos eksisteerida,” ütleb ta. „Lõppkokkuvõttes on need mõlemad loovad tööd, kus ei ole sellist puhtalt üheksast viieni mõtlemist,” räägib Kalmet ja lisab, et näitlemine ja lavastamine unarusse ei jää.

Kuna Kalmet on vabakutseline näitleja, siis töötab ta teatris tsüklipõhiselt. „Teen paar kuud midagi väga intensiivselt ja teinekord juhtub, et paar kuud ei ole midagi,” sõnab ta.

Lisaks võimaldab uus töö tal valida, millega näitlejaametis tegeleda. „See annab sulle finantsilise sõltumatuse ära öelda projektidest, mida sa muidu kunstilises mõttes näiteks teha ei tahaks, aga oleks võib-olla kohustatud, kuna inimene ju tööd tegema peab. Kuidagi on vaja ära elada,” ütleb Kalmet.

Kalmet rõhutab, et kuigi näitlejaamet ei pruugi alati olla piisavalt tasuv, ei otsustanud ta uue töö kasuks raha pärast.