Öli iluhommik restoranis 180 kraadiVideo: Rauno Vahtre, Katarina Kivimaa
Inimesed
27. juuni 2019, 11:42

ÕL VIDEO JA GALERII | Õnneliku naha saladus sai lahenduse esmaklassilisel iluhommikul Noblessneris (11)

Kolmapäeval 26. juunil toimus restoranis 180 Degrees eksklusiivne iluhommik. Ajaloolises Noblessneri sadamas asuvas hunnitu merevaatega restoranis sai esmaklassilise meelteelamuse osaliseks glamuurne seltskond.

Tutvustati Eesti esimest 100% ökokoostisainetega nahahooldussarja Öli. Kohal olid pikaaegsed ölihoolikud. Teiste seas bändi Öed lauljatar Tuuli Rand, ajakirja Säde peatoimetaja Kristi Pärn-Valdoja, superstilist Ženja Fokin, staarblogija Kristjaana, andekad moedisainerid Riina Põldroos, Ketlin Bachmann ja Katrin Aasmaa.

Öli iluhommik restoranis 180 kraadi – peakokk Matthias Diether. Foto: Kalev Lilleorg

Michelini tärniga pärjatud peakokk Matthias Dietheri poolt valminud degustatsioonimenüü oli inspireeritud Öli koostises olevate ravimtaimede kooslusest ning hoolikalt valitud joogid lihvisid maitseelamused täiuseni. Külalised said nautida viiekäigulist menüüd.

Maitse-, lõhna- ja nägemismeelt üllatasid kooslused nagu vahukomm tomatist, tomatikonsomee tomatikrõpsuga, härjasabaraguu crème fraîche´ga (värske koorega), ravioolid homaaritäidisega, homaari bisque´i (puljongi) ja estragoniõliga, soolane pralineekomm “180 Praline” piemonte pähklitega, kookose ja litši (hiina ploom) espuma (vaht) koos sidrunheina ja yuzu sorbeega.

Hõrkude maitsete mekkimise ajal viisid Öli brändi loojad Reet Härmat, Ain Vaga ja Saale Holstein koos ürituse moderaatori Anu Saagimiga osalejad põnevale retkele imelisse ilumaailma, mille märksõnadeks on 100% ökoloogilisus, tõhusus, veganlus, vägivallavabadus ja taaskasutus.

Öli iluhommik restoranis 180 kraadi – Ain Vaga. Foto: Kalev Lilleorg

Pikaajalise ja kõrgetasemelise uurimistöö tulemusel valmisid saarlasest taimetargal Ain Vagal unikaalsed orgaaniliste taimeõlide retseptid. Tema mentor ja nõustaja taimemaailmas oli Aleksander Heintalu (tuntud ka kui Vigala Sass – ravitseja ja põllumajandusteaduste doktor).

"Üks oluline eelis kreemide ees on see, et Öli toodetes kasutatud orgaanilised õlid suudavad läbida naha pinnal oleva lipiididest kile tänu väikesele molekulmassile, tagades nii maksimaalse imendumise ka naha kõige sügavamatesse kihtidesse," rääkis Vaga. "Ühest ravimtaimest saadud õli koostises on kuni 300 erinevat toimeainet ja Öli retseptides olen 14–17 väga erilist taime kokku sobitanud, nii et nende vägi kokkusegatuna võimenduks."

Vaata pildigaleriid ja videot!

Öli iluhommik restoranis 180 kraadi. Foto: Kalev Lilleorg