EminemFoto: AP/Scanpix
Inimesed
27. juuni 2019, 08:53

Räppar Eminemi isa suri 67aastaselt südamerabandusse

Räppar Eminemi isa Marshall Bruce Mathers suri 67aastaselt oma kodus indianas südamerabanduse tagajärjel, vahendab The Sun. 

Eminem sündis, kui tema isa oli 24aastane, kuid mees lahkus pere juurest umbes pool aastat pärast poja sündi. Eminemi isa Marshall ja ema Debbie abiellusid, kui mees oli 22- ja naine vaid 15aastane. 

Kui isa pere juures lahkus, kolisid Debbie ja Eminem tihti, peatudes korduvalt ka pereliikmete juures. Teismelisena kirjutas Eminem oma isale palju kirju, kuid ema ütles, et need tulid alati tagasi märkega "Saatjale tagastada". Räppar on rääkinud, et isa helistas mõnikord, kui pereliikmed teda hoidsid, kuid ei rääkinud kunagi pojaga. 

Olematu suhe isaga on olnud inspiratsiooniks mitmetele räppari lugudele, näiteks hitile "Cleanin' Out My Closet".

2001. aastal kirjutas isa Eminemile ajalehe vahendusel avaliku kirja, kus väitis, et ema Debbie hoidis neid lahus. "Sa arvad, et ma hülgasin teid emaga ja ei tulnud sind kunagi otsima. Sa arvasid, et ma olen joodik, kes ei vastanud kunagi su kirjadele. Ma tahan, et sa loeksid seda ja saaksid aru, et sulle on kogu elu valetatud," kirjutas isa. 

Mathers lisas, et ta ei tahtnud pojaga ühendust võtta, kuna too oli saanud edukaks, ning mees ei soovinud jätta muljet, nagu tahaks ta vaid poja raha. "Ma töötan, mul on raha ja ma ei vaja ega taha sinu raha. Üks ambitsioon minu elus on see, et saaksin sind kallistada ja öelda, et olen sind alati armastanud," kirjutas isa. 

Lisaks kirjutas isa, et oli väga õnnelik, kui Debbie rasedaks jäi ja eitas, et oleks sel ajal narkootikume või alkoholi kuritarvitanud. Samuti väitis Eminemi isa, et just Debbie lahkus lapsega tema juurest. "Ma läheksin kohe lennukile ja ükskõik kuhu maailmas, kui sa minuga kohtuda tahaksid. Palun võta ühendust," lõpetas isa oma kirja.

Eminem ütles hiljem intervjuus seepeale: "Minu isa? Ma ei ole teda kunagi tundnud, ma ei ole temast isegi pilti näinud. Kuulsin, et mu isa on püüdnud minuga kontakti saada, kuid ma pole temalt kunagi ühtegi kirja saanud."