Katrin LustFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
28. juuni 2019, 16:00

KOHTUMINE FÄNNIGA | Katrin Lust: minust salaja fotode tegemine on nagu vargus! (53)

"Olen sellel suvel märganud, et inimesed teevad luba küsimata kaugelt pilte. Ma ei ole seda varem kogenud. Vargus on võibolla palju öeldud, aga selliste salapiltide tegemine tekitab tunde, nagu keegi paneks enda käe mulle käekotti ning võtaks sealt ära midagi isiklikku," räägib nördinult teleajakirjanik ja saate "Kuuuurija" saatejuht Katrin Lust.

"Ta läheb kaugele, tehes näo, et ei pildista, kuigi teeb seda," kirjeldab tuntud telenägu, kuidas inimesed tema läheduses on käitunud. Kuigi Katrin sõnab, et ta armastab kõiki enda fänne ja televaatajaid, kes jälgivad "Kuuuurija" saadet, mõistab ta sellise käitumise hukka. Salapiltnike õlale ei ole Lust veel koputanud.

Katrin Lust meenutab kahte hiljutist "kohtumist fänniga". Üks leidis aset Tartu kohalikus söögikohas, kus Lusti isukat burgerisöömist märkasid kaks noormeest, kes tegid temast mobiiltelefonidega salaja fotosid. "Mingid mehed kaugelt pildistasid. Vaatasid vist et, "näe, Lustil on nägu burgeriga koos"," oletab teleajakirjanik.

Teine "kohtumine fänniga" toimus juunikuu palavatel päevadel. "Mingisugused väikesed poisid istusid ja karjusid eemalt, kui istusin äärekivi peal," sõnab Lust.

Neid hetki on Lusti sõnul olnud veel, kui keegi võtab salaja telefoni ja asub teda eemalt pildistama. "See tundub staarijutt, et pildistatakse, aga selles on midagi mitteausat. Aus inimene ei tee niimoodi," sõnab ta.

"Kui te näete tuntud inimest, siis kindlasti astuge ligi, ükskõik, mis olukorras," julgustab Lust. "Meil Eestis ei ole selliseid siniverelisi, hõbelusikas suus. Oleme kõik ühesugused. Samamoodi läheb minulgi burger näkku ja ketšup kukub särgi peale ning samamoodi tahaksin teinekord crocsid jalga tõmmata ja meikimata näoga minna poodi, emale piima järgi," räägib ta.

"Eks neid, kellele ma ei meeldi, on palju. Tehakse nägusid... Ei saa olla selline inimene, kes kõigile meeldib," teab Lust omast käest. "Kui keegi teeb nägusid ja krimpsutab nina, siis on see okei. Aga salaja pildistamine ja video tegemine on ülihäiriv. Mulle meeldivad inimesed ja ühelegi pildisoovijale ei ole veel ära öelnud. Küsimus ei ole selles, kas olen siis pildil crocsides või meikimata. Lihtsalt ärge tehke pilte salaja!"