Robert KõrvitsFoto: Martin Ahven
Inimesed
25. juuni 2019, 16:48

„Radari“ endine toimetaja Robert Kõrvits asub juhtima Rock FMi hommikuprogrammi: nüüd pean oma elu mugavustsoonist välja tulema (1)

"Eks ma olen Rock FMis käinud ka paar korda niisama juttu ajamas. Kui tuli uudis selle kohta, et "Radar" läheb kinni, siis võttis Sky Media programmijuht Karin Kundla ühendust," räägib ajakirjanik, telemagasini "Radar" endine toimejata ja ansambli Dead Furies bassimängija uuest ametist Rock FMi hommikuprogrammi saatejuhina.

Kundlaga on Kõrvits eelnevalt töötanud ühise katuse all reklaamiagentuuris. "Meil oli selline tunne, et midagi peaks tegema koos kunagi. Arvan, et paremat hetke selleks ei tule," lausub ta.

"Võtsin pakkumise vastu, sest Rock FM ei mängi ainult oksendamiseni kuuldud hitte, vaid lisab aktiivselt menüüsse pidevalt uut mussi. Lisaks on tegu nii julge jaamaga, et saab välja mõelda suurel hulgal idiootseid, ent maitsekaid ideid ja need ka ellu viia," sõnas Kõrvits Sky.ee-le antud intervjuus. 

Kõrvits räägib Õhtulehele, et paremat aega ei ole, sest tööleht on hetkel puhas ja peamine energia läheb tänasel päeval ainult bänditegemisele. "Aga tööd peab ka ikkagi tegema, nii et mõtlesime proovida."

Rock FMi hommikuprogrammi eetrisse asub Kõrvits 16. septembril, kaassaatejuhiks pikaaegne raadiosaatejuht Meelis Tõrv. "Nädal enne seda hakkame tegema proovisaateid. Vaatame, et Meelis Tõrvaga ikkagi klapiks ka. Omavaheline keemia on oluline," lausub Kõrvits. 

Raadioeeter ei ole Kõrvitsale võõras: Aastal 1999 sai mees käe valgeks Raadio 2s, kus ta teinekord asendas Indrek Vaheoja või oma venda, Henry Kõrvitsat. "Nii, et selles osas ei ole mul hirmu," sõnab ta. "Ainus hirm on see, et hommikuti kipub olema hääl kinni. Tuleb hakata mõtlema hääleharjutuste peale. Olen harjunud väga pikalt ärkama. Minu keskmine hommikukohvi kestab tund aega. Nüüd pean oma elu mugavusstsoonist välja tulema, " lausub ta naljatades. "On väljakutse, aga ei midagi hirmsat."

“Radaris tööd tehes on Robert näinud elu, mis on tavaline nagu maasikamoosi purk vanaema keldri riiulis. Nüüd juhatame ta süvariigi väravast veelgi edasi ning sealt juba enam tagasiteed ei ole. Kui reptiil nimega raadio on oma silmsideme sinuga juba loonud, siis hoia alt ja loksu oma õllekõhtu kinni hoides sel saatana karusellil kaasa,” kommenteeris Kõrvitsaga hääled ühte kappi panev Meelis Tõrv Sky.ee-le.