Meghan Markle, prints Harry ja nende poeg Archie.Foto: PA Pictures/Scanpix
Inimesed
25. juuni 2019, 13:19

Prints Harry ja Meghan Markle kodu renoveerimisele kulus üüratu summa

Briti kuningakoda avalikustas, et hiljuti lapsevanemateks saanud Sussexi hertsogi ja hertsoginna kodu renoveerimisele kulus 2,4 miljonit naela maksumaksja raha, kirjutab Metro.

Prints Harry ja Meghan Markle koduks oleva Frogmore Cottage’i renoveerimisel ühendati viis hoonet.

Tõenäoliselt lisati uhkele ehitisele veel luksuslik köök ja vannituba ning uued magamistoad, et seal tähtsaid külalisi majutada. Näiteks võib kuninglikule abielupaarile külla sõita Meghan Markle’i ema Doria Ragland.

Kuningakoja majandusaruannete järgi kulus kuninganna Elizabeth II-se ja tema kaaskondlaste ülalpidamisele viimasel aastal 67 miljonit naela, mis on sellele eelneva majandusaasta kuludest ligi 20 miljonit enam.

Kulud tõusid suuresti aastakümneid vanade Buckinghami palee osade uuendamise tõttu ja ka teiste paleede korrastamise pärast.

Kuningliku pere majapidamise ja välisvisiitide kulud suurenesid eelmise aastaga võrreldes 3,6 miljoni võrra 49,3 miljoni naelani.

Kroonitud peade rahaasjade eest vastutava Sir Michael Stevensi sõnul on Frogmore Cottage mõned aastad kasutamata seisnud ning kuningakojal on kohustus säilitada kinnisvara seisukord.

Renoveerimistööde käigus asendati puudulikud puidust laetalad ja põranda alustalad ning uuendati aegunud ja ebatõhus küttesüsteem. Lisaks vajas ehitis uut elektrijuhtmestikku ning gaasi- ja veetorusid.

Frogmore Cottage’i uuenduskuur kestis umbes kuus kuud ja see lõpetati paar kuud enne Harry ja Meghani poja Archie sündi, kes nägi ilmavalgust 6. mail. Siiski on veel mõned tööd lõpule viimata, näiteks tuleb üle värvida ehitise välisosa.

Frogmore Cottage'i kinkis Harryle tema vanaema kuninganna Elizabeth, kes oli ehitise uuendustöödega läbivalt kursis.

Avalikkusele pole täpsemalt teada, milliseid muudatusi tehti 19. sajandi keskpaigast pärineva hoone sisustuses.