Inimesed

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Ingrid Margus: käige korra Ameerikas, siis muutute kõigi inimeste suhtes miljon korda tolerantsemaks (51)

Anu Saagim | Video: Jörgen Norkroos; Märt Niidassoo, 25. juuni 2019, 14:47
"Hommikusöök staariga" – Ingrid Margus ja Anu Saagim einestasid Koplis asuvas restoranis Odeon.Foto: Jörgen Norkroos, Märt Niidassoo
Kutsusin hiljuti Ameerikast kodumaale naasnud näitlejatari Ingrid Marguse hommikust sööma Tallinna keskkonnasõbralikku ja omapärase stiiliga restorani Odeon, mis asub Koplis.

"Hommikusöök staariga" – Ingrid Margus ja Anu Saagim einestasid Koplis asuvas restoranis Odeon.Foto: Tiina Kõrtsini

Samal teemal

Odeoni restorani jaoks on inspiratsiooni ammutatud 1970ndate glamuursetest ja modernsetest interjööridest

Selles restoranis on kõik, alates põrandast kuni toolideni, valmistatud taaskasutatud materjalidest. "Toolid on tehtud näiteks bioplastist, mööbli polsterdused tekstiilijäätmetest, põrandad taastöödeldud ära visatud kividest ning vesi ja elekter töötavad sensorite põhiselt, et bioloogiline jalajälg oleks võimalikult väike," räägib koha juhataja.  

Restorani loomise taga on ettevõtja ja Kõue mõisa omanik Mary Jordan, kes avas neli aastat tagasi Tallinna vanalinnas põneva miljööga Franki nimelise restorani. Kalamaja ja ka Kopli ümbruskond on Mary sõnul teda juba ammu inspireerinud ning sealne atmosfäär on võrreldav aastakümnete taguse Brooklyni linnaosaga, millest on tänaseks kasvanud New Yorgi kõige värskem, trendikam ja kultuuriliselt mitmekesisem piirkond. Just see inspireeriski teda Koplisse uut söögikohta looma.

"Hommikusöök staariga" – Ingrid Margus ja Anu Saagim einestasid Koplis asuvas restoranis Odeon.Foto: Tiina Kõrtsini

Restorani sisearhitektuuri taga on Portugali arhitekt Sergio Rebelo ja kohalik stuudio Tambourine.ee, kelle lähteülesandeks sai nõukogudeaegsesse pärandisse kohandada kaasaegsetele nõudmistele vastav interjöör.

Restorani peakokk Ellery Powell on pärit Ühendkuningriigist ja on üks uudse nn talrikujagamismenüü, gurmeepitsade puuahjus küpsetamise ja selgelt taimsetele komponentidele keskenduva menüü algatajaid. Odeoni road pakuvad külastajatele oma olemuselt lihtsaid toite, mis on valmistatud maailma metsade, talude, põldude, jõgede ja merede rikkalikest andidest.

Meie mekkisime Ingridiga mõnusat hommikurooga, mis oli valmistatud õnnelike kanade munadest ja rääkisime tema õpingutest ja kogemustest karmis Ameerika filmitööstuses. Ingrid soovitab näiteks, et käige korra Ameerikas, siis muutute kõigi inimeste suhtes miljon korda tolerantsemaks. 

Vaata videot!

Pikka intervjuud Ingridiga loe peagi Õhtulehest.

"Hommikusöök staariga" – Ingrid Margus ja Anu Saagim einestasid Koplis asuvas restoranis Odeon. (Jörgen Norkroos, Märt Niidassoo)

TOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee