"Hommikusöök staariga" - Anu Saagim, Ingrid Margus
Inimesed
28. juuni 2019, 00:41

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA

VIDEOINTERVJUU | Ingrid Margus: näitlemine pole kunagi seotud valetamise või enda eksponeerimisega (5)

Kutsusin hiljuti Ameerikast kodumaalne naasnud näitlejatar Ingrid Marguse ühte Tallinna väga keskkonnasõbralikku ja omapärase stiiliga restorani Odeon, mis asub Koplis.

Ingrid, oled sellise pisut eksootilise linnukese välimusega - selline habras inimene. Kas sa sööd üldse?

Ikka söön. Muna hommikusöögiks on mu suur lemmik.

Aga saiakesed?

Pigem leiba.

Ilusalt inimeselt ikka küsitakse, et kuidas sa nii hea välja näed. Palun ära hakka rääkima oma imelistest geenidest, vaid ikka salanippidest. Ja nagu sellest veel vähe, siis oled ka andekas näitleja. Viimane pole sugugi lihtsate killast, vaid päris korralik füüsiline töö?

On küll, muidugi.

Sa pead eriti heas vormis olema. Kas sa teed ka selleks midagi, näiteks võimled hommikuti, käid jääaugus suplemas, jooksmas?

Kusjuures Ameerikas olles, koolis just räägiti sellest, et näitlejate ülesanne on end füüsiliselt heas vormis hoida, see on osa tööst. Seda rõhutati korduvalt.

Eestis, lavakas õppides, oli meil ka hästi füüsiline kursus. Koreograaf Jüri Nael tegi meiega füüsilist teatrit nii, et terve esimene aasta me jooksime, naersime, higistasime ja nutsime. Meil oli koolis palju tantsutunde, karated, lavavõitlust ja väga palju teisigi füüsilisi tunde. Seega, koolis sai tõesti kõvasti trenni tehtud.

Praegu käin joogatrennis ja üritan suvel rohkem väljas liikuda. Täna hommikul just sõbranna helistas, et läheks koos jooksma ja homme hommikul lähmegi. Ma ei olegi varem kellegagi koos jooksnud. Ma arvan, et ongi hea, kui on keegi kõrval, kes sind kogu aeg takka utsitab.

Rääkides veel treeningutest, siis ma käisin ka New Yorgis olles joogas, leidsin ühe hästi kihvti koha kohe. Mul oli kahe teatritunni vahel paus ja siis mõtlesin, et lähen käin sealt läbi. See oli selline joogatrenn, millisele ma kunagi varem sattunud.

Istusime maha ja kõik hakkasid seal end tutvustama. „Hi, I’m John“ ja talle vastati „Tere, John“. Mõtlesin, et midagi on valesti. Kõik hakkasid rääkima, mis sõltuvus neil on ja millega nad elus võitlevad. Minu eesmärk ei olnud üldse sellisesse, ennast paljastavasse, joogatundi sattuda. Ma ei osanud midagi öelda ja mõtlesin, et pean kiiruga välja mõtlema, mis mul siis nüüd viga on.

Kui aus olla, siis on mul tegelikult tohutult suur suhkrusõltuvus. Ütlesingi selle seal välja ja selle peale kõik veidi muigasid, et ise piitspeenike ja räägib siin mingist magusasõltuvusest. Teised maadlevad seal tõsiste probleemidega - alkoholi, narkootikumide ja depressiooniga. Aga inimesed olid hästi avatud ja heatahtlikud ning minu jaoks oli tegu suurepärase kogemusega. Küll pisut teistsugusega.

"Hommikusöök staariga" - Anu Saagim, Ingrid Margus

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99