Kätlin Loonde esindas Eestit Mrs Millennium Universe 2019 iludusvõistlusel Foto: Maksim Toome/www.jadore.ee
Inimesed
25. juuni 2019, 00:24

Eesti naise ilu sai maailma iludusvõistlusel suure tunnustuse (39)

Eesti kaunitar Kätlin Loonde naasis maikuus Mrs Millennium Universe 2019 iludusvõistluselt Malaisias, kus teda saatis suur edu: ta tõusis teisele kohale ja sai lisaks neli eritiitlit. "Minu suurim soov on oma võiduga anda teistele eeskuju, et Eesti naised julgeksid iludusvõistlustel rohkem osaleda. Usun, et meie, naised ja emad, suudame igati väärikalt oma väikest riiki maailmas esindada," leiab Kätlin.

Koos Kätliniga käisid võistlusel Eesti iludusvõistluste korraldaja Tiina Jantson, Viktoria Borgmann kui Mrs Millennium Universe 2018 Ambassador ja rahvusvahelise žürii liige ning Eghert-Sören Nõmm, kes oli kutsutud finaaletendust lavastama.

Kätlin, kuidas sa sattusid iludusvõistlusele?

Mitu aastat tagasi osalesin Tiina Jantsoni korraldatud Eesti Iluduskuninganna võistlusel ja sain Miss Modelli auväärse tiitli. Käisin Eestit esindamas ka Miss Model Of The World võistlusel Hiinas. Nüüd aastaid hiljem, kui olen juba abielus ja väikese tütrekese ema, tegi Tiina Jantson mulle uuesti ettepaneku minna Eestit esindama ja sedakorda juba rahvusvahelisele naiste võistlusele.

Millega sa igapäevaelus tegeled?

Olen töötav ema asutatud online rõivamüügi ettevõttes Jadore OÜ.  Lisaks töötan Baltimaade suurimas telekommunikatsiooniettevõttes Telia Eesti AS. Tähtsaim amet on mul aga olla ema kolmeaastasele pisipreilile. Konkursil osalemiseks aja leidmine tundus esialgu keeruline, kuna pidin olema tavapäraselt kauem tütrekesest eemal, kuid abikaasa ja ülejäänud pere toega ning põhjaliku planeerimisega sai osalemine siiski võimalikuks. 

Ka kohtumisest oma abikaasaga on sul rääkida põnev lugu.

Tänu Tiina Jantsoni korraldatud võistlusele kohtusin oma tulevase mehe Villu Loondega, kes oli kutsutud žüriisse. Villu oli eelnevalt olnud tihedalt seotud Mister Estonia võistlusega, mille ta võitis 2006. aastal. Aastal 2013 valiti ta Itaalias San Remos toimunud Mister Europe Euronations võistlusel kolmandaks. Pärast minu missikarjääri sai meist paar. Nüüdseks oleme temaga õnnelikus abielus ja meil kasvab peres imearmas tütreke.

Kuidas sulle meeldis Mrs Millennium Universe võistlusel?

Tutvusin kultuuririkka Malaisia pealinna Kuala Lumpuriga. Suur linn, mis elab koos loodusega. Minu kui noore ema jaoks oli see vaheldus igapäevasest rutiinist ja meeldejääv kogemus. Päevad olid pikad, koosnesid 12tunnistest proovidest ja pildistamistest.

Kuid see kõik tasus ennast ära imelisel lõpugalal, kus esinesime kolmes voorus. Gala lavastas Eestis tunnustatud tantsija ja koreograaf Eghert-Sören Nõmm. Vahepalana esitasid Eghert ja Viktoria Borgmann koos väga meeleoluka tantsu, mis publiku tõeliselt üles küttis.

Võistluse korraldaja Reiss Tiara on Malaisias tuntud ärinaine ja finaali tuli vaatama tõeline Malaisia VIPide koorekiht. Aukülaliseks oli isegi prints Tengku Dato Hishammuddin Zaisi Bin YAM Tengku Bendahara Azmah Shah, kellega Eesti delegatsioonil õnnestus pärast eraldi juttu vesta ja pilte teha.

Minu üllatus oli suur, kui sain laval mitu eriauhinda järjest: Mrs. Beautiful Skin 2019, Best Catwalk 2019, Most Inspiring 2019, The Face Of 2019 ja lõpuks valiti mind ka esikolmikusse, kus jäin teisele kohale, saades 1st runner up tiitli. Lisaks kutsuti mind modelliks oktoobris toimuvale Borneo moenädalale. Seega on mõne kuu pärast jälle vaja pikk teekond ette võtta.

Peale tiitlite oli suurim võit, et sain tuttavaks toredate ja aktiivsete naistega üle kogu maailma, kellega jagame sarnaseid väärtuseid. Nendega plaanin kohtuda kunagi uuesti juba koos peredega.

Mida sa ütleksid nüüd uutele võistlejatele, kes juba pühapäeval osalevad Eesti Iluduskuninganna ja Missis Estonia 2019 finaalides?

Minu suurim soov on oma võiduga anda teistele eeskuju, et Eesti naised julgeksid iludusvõistlustel rohkem osaleda. Usun, et meie, naised ja emad, suudame igati väärikalt oma väikest riiki maailmas esindada. Need võistlused ei ole ainult välise ilu võrdlemiseks. Oluline on see, mis on meie südames ja kes me oleme inimestena. Tähtsad on meie väärtused, mida kanname endaga kaasas.

Tihtipeale mõtlevad kodused emad, et nende aeg sai justkui läbi laste saamisega. Ei, see ei ole nii, kõige selle kiire elutempo keskel ei tohi me kaotada iseennast! Olen väga tänulik, et sain selle võimaluse tänu Tiina Jantsonile, kes korraldab Eestis iludusvõistlusi ning annab võimaluse noortele neidudele ja naistele Eestit esindada paljudel suurtel võistlustel üle maailma.

Missis Estonia ja Eesti Iluduskuninganna võistluste finaalidele saab kaasa elada pühapäeval Viimsi Talveaias algusega kell 18.00. Terve nädala jooksul on võistlejatel käsil fotosessioonid ja treeningud ning muidugi toimub ka lõbusaid koosviibimisi. Hoiame Õhtulehe lugejaid kõige sellega igapäevaselt kursis.