PIDU PEO OTSA: Anne Veski astus 22. juunil üles Kose jaanipeol ja nädala lõpus alustab pika suviste esinemiste rännakuga mööda Eestimaad. Foto: Heiko Kruusi
Inimesed
24. juuni 2019, 19:13

Anne Veski: „Tööd jagub õnneks ka suvel. Selle üle kurta ei saa.“ (12)

„Suvealguse peod on juba peetud,“ ütleb Anne Veski, kes oma tööka ja tegusa suve juhatas sisse esinemisega eestlaste jaanitulel Helsingi lähedal 15. juunil.

Nüüd on Annel jäänud seljataha ka jaanituled sünnilinnas Raplas ja Kosel. Jaanilaupäeval ja -pühal tõmbas ta korraks hinge, oli kodus ja istus oma aias väiksel jaanitulel. Nüüd on aeg võtta jalge alla pikk suviste esinemiste rännak, mis saab alguse juba nädalalõpul Otepäält. „Üks suuremaid üritusi, kus ma üles astun, on „Retrobest“ festival 28. juunil Pühajärve ääres, kus ma pea igal aastal oma ansambliga olen käinud. See on vahva üritus, sest inimesed teavad täpselt, kuhu nad tulevad ja näevad ka ise retrohõngulised välja. Vaatad lavalt platsi peale ja oi-oi, kui palju on seal huvitavaid tegelasi. Tasub ikka vaatama tulla,“ ärgitab Anne minevikuihalejaid. „Otepäält põrutame aga Sillamäele, kus on samuti retrohõnguline diskoõhtu 6. juulil pealkirjaga Diskoteka Retro Festival.“

Seejärel saab Veskit näha juba pealinnas. „12. juulil astun ma üles Tallinnas merepäevadel Noblessneri sadamalinnakus, kus ma pole varem esinenud ning kus ma esimest korda astun üles koos Reketiga. See kontsert toimub akvatooriumis miinitraaleri M311 pardal,“ selgitab Anne. Aga juba järgmisel päeval võib teda kohata Kabli rannas, kus toimub päikeseloojangu kontsert.

Nädal hiljem on Anne taas Tallinnas, seekord lauluväljakul, kus ta annab kontserdi Tallinn Truck Show raames ja kus lisaks muusikalisele poolele on võimalik näha Baltimaade suurimat kunstiliselt kujundatud ja tuunitud raskeveokite näitust. „Meestele kindlasti põnev üritus. Ma isegi eelmisel korral vaatasin suu imestusest lahti, kui osavalt osatakse oma vägevaid masinaid disainida,“ meenutab Anne.

„Juba augustikuusse jääb kontsert Lohusalus, kus ma oma ansambliga olen vist kümme viimast aastat igal suvel esinenud. Seal on ka juba välja kujunenud oma kindel seltskond, kes armastab tantsimas käia. Tulgu kas või tuld ja tõrva taevast alla, rahvas on ikka kohal. Nii et pidu toimub iga ilmaga,“ lubab Anne.

„Edasi võib meid 10. augustil näha juba Hauka laadal Antslas, kus me samuti tavaliselt käime, ning seejärel jõuame esimest korda Hiiumaale Männamaale saunabussi peole 17. augustil.“ Lauljatari suvele paneb eelviimase punkti suvelõpupidu Viljandis ja augustikuu viimasel päeval paneb töisele suvele lõpliku punkti Tabasalu päev.

 „Nii et üritusi on seinast seina ja suvi on tihedalt tööd täis. Sest loomulikult on ka asutuste suvepäevi ja muid sünnipäevi. Tööd jagub, selle üle kurta ei saa,“ tõdeb alati heatujuline Anne, kes ei pelga, et augusti lõpuks tal võhm väljas on. „Iga kontsert on uus ja huvitav, igal kontserdil annan endast maksimumi,“ kinnitab ta.