Jüri Pino ja Evelin Kivimaa jäid ühisele fotole, kui Õpetaja tuli Õpilase rõõmuks tema raamatuesitlusele 2019. aasta jaanuaris.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
24. juuni 2019, 12:55

Kirjanik Evelin Kivimaa: Jüri Pino oli Õpetaja suure algustähega

Jüri Pino oli minu Õpetaja sellest ajast saati, kui ta andis ajakirjanduse valikainet keskkooliõpilaste klassile, kus ka mina käisin. Järgmisel aastal Tartu ülikooli ajakirjandust tudeerima minnes nägin seal ka Jürit, kes rõõmsalt hõikas: „Minu Õpilane!“

Nõnda see meil omavaheliseks pöördumisviisiks jäigi, olime teineteisele Õpetaja ja Õpilane. Olgu siis kohtudes või lihtsalt sotsiaalmeedias õnne soovides.

Jüri oli tohutult armas ja rõõmsameelne inimene, kelle käest õppisin ma nii mõndagi. Eelkõige seda, et sa võid olla ühtaegu oivaline kirjutaja ja samas nii südamlik ja hea inimene. Ta ei püüdnud ennast kunagi tähtsaks teha, vaid oli tore ja siiras. Minu hea Õpetaja, suure algustähega.

Kui ma hakkasin raamatuid kirjutama, siis oli tänapäeva kiirustavas maailmas just Jüri see hea hing, kellel oli ikka aega neid lugeda ja ka arvustada. Tema tagasiside oli hindamatu: intelligentne, humoorikas, tähelepanelik ja helge.
Suur aitäh Sulle kõige eest, armas Õpetaja! Olgu Sul hea olla seal, kus Sa praegu oled.