Kontsert „Laulud sõdurile“ Tartus Jaani kirikus.Foto: Aldo Luud
Galeriid
22. juuni 2019, 22:28

GALERII | Heategevuslikul kontserdil „Laulud sõdurile“ koguti toetust vigastatud kaitseväelaste lastele (7)

Tartu Jaani kirikus toimus teenistuses langenud ja vigastada saanud kaitseväelaste laste toetuseks heategevuslik kontsert „Laulud sõdurile“.

Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas märkis, et Kaitsevägi ning meie pühendunud kaitseväelased panustavad päevast päeva ja aastast aastasse, et nii Eesti kui ka meie liitlaste turvalisus oleks hoitud. Carolin Illenzeeri Fond teeb oma parima, et selle ennastsalgava töö käigus hukkunud või raskelt vigastatud kaitseväelaste lastele oleks tagatud kooli- ja huviharidus. Anname üheskoos Carolin Illenzeeri Fondiga nendele lastele väärtuslikuma elu”.

Tänasel kontserdil andis oma panuse kaitseväelaste laste toetuseks paremik Eesti muusikutest – Uku Suviste, Laura, Pearu Paulus, Mari Jürjens, Johansonid, Ariadne, Helin-Mari Arder, Inga ja Stefan. Kontserdil osalesid Vabariigi President Kersti Kaljulaid, peaminister Jüri Ratas, kaitseminister Jüri Luik ning Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem.

Fond on saanud oma nime 2004. aastal välismissioonil Iraagis langenud vanemveebel Arre Illenzeeri türtre Carolini järgi. Peale juhtunut hakkasid veebel Illenzeeri sõbrad perekonda toetama ning kuna välismissiooonid jätkusid ja kurvad teated jätkusid, siis loodi Carolin Illenzeeri Fond aitamaks sarnasesse olukorda sattunud peresid. Fond toetab enda nimistus olevaid lapsi 300 eurose koolikoti toetusega, lisaks panustab laste huvi- ja ülikooliharidusse.