Harry ja Meghan esitlesid oma esmasündinut kuningannale 8. mail, kaks päeva pärast sündi. Archiet imetlevad fotol ka prints Philip ja Meghani ema Doria Ragland. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
23. juuni 2019, 14:00

Kuninganna Elizabeth II ei osale pisi-Archie ristimisel (8)

Daily Maili teatel ristitakse prints Harry ja hertsoginna Meghani poeg Archie juulis Windsori lossi kabelis - sealsamas, kus tema ema-isa olid eelmise aasta mais paari pandud.

Ka prints Harry ristiti 1984. aastal sealsamas püha George'i ehk püha Jüri kabelis.

 
 
 
View this post on Instagram

Happy Father’s Day! And wishing a very special first Father’s Day to The Duke of Sussex! © SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Kuninganna Elizabeth II ei kavatse oma kaheksanda lapselapselapse ristimisel paraku osaleda. Daily Maili andmeil on ta seotud töökohustustega. Monarh ei osalenud ka mullu prints Williami kolmanda lapse prints Louis' ristimisel.

6. mail sündinud pisipõnni ristsetel on kõrgeimateks külalisteks troonipärijast vanaisa prints Charles koos abikaasa Camillaga. Päevakangelasele pannakse selga legendaarse Briti õukonna beebide ristimisrüü koopia, mis on valmistatud Honitoni pitsist. Algse rüü tellis kuninganna Victoria oma esiklapse ristseteks. Esmakordselt 1841. aastal kasutatud tseremooniarõivast jõudis kanda 62 kuninglikku maimukest, nende seas Harry ja tema vanem vend William. Ent kuna kangas muutus liiga hapraks, andis Elizabeth II korralduse valmistada ristimisrüüst koopia. Selle sai oma ristimistalituseks selga ka prints Louis.