Meryl Streep Foto: AP/Scanpix
Inimesed
22. juuni 2019, 11:00

PALJU ÕNNE! Meryl Streep tähistab täna 70 aasta juubelit

Oma põlvkonna säravamaid ja tunnustatumaid näitlejaid Meryl Streep saab täna 70aastaseks.

Streep on võitnud 40aastase lava- ja ekraanikarjääri jooksul kolm Oscarit, kolm Emmyt ja kaheksa Kuldgloobust. 1980. aastast saadik on ta pälvinud 21 Oscari-nominatsiooni - see on rekord.

Nimekas Yale'i ülikoolis draamakunsti õppinud Streep debüteeris kinolinal 1977. aasta filmis "Julia". Tähelend oli kiire. Esimese kuldmehikese võitis Streep juba 1980. aastal parima naiskõrvalosatäitjana draamas "Kramer Krameri vastu", kus tema partneriks oli Dustin Hoffman. Peaosatäitjana on ta Oscari saanud kahel korral - filmidega "Sophie valik" (1982) ja "Raudne leedi" (2011). Mullu ühines nii draama- kui ka komöödianäitlejana hiilgav Streep HBO menusarjaga "Suured väikesed valed". 

Meryli esimene suur armastus, näitleja John Cazale ("Ristiisa", "Hirvekütt") suri 1978. aasta märtsis kopsuvähki. Nad olid koos elanud kolm aastat. Kuid juba pool aastat pärast Johni surma abiellus näitlejanna skulptor Don Gummeriga. Saatus oli neid kokku viinud lausa imelisel kombel - pärast kallima surma üksi jäänud Meryl läks endale üürikorterit otsima. Korteri omanik oli Don ...

Kuulsal paaril on neli last: üks poeg ja kolm tütart. Kaks tütart, Mamie Gummer ja Grace Gummer, on valinud ema elukutse. Tänavu veebruaris tegi Mamie Merylist vanaema.