Daenerys Targaryen.Foto: HBO
Tele
21. juuni 2019, 15:11

See "Troonide mängu" režissööri muudatus oleks aidanud sarja päästa

Maailmakuulsa teleseriaali „Troonide mäng” režissöör Miguel Sapochnik kommenteeris sarja tegelaskuju Daenerys Targaryeni arengut seriaali vastuolulises viimases hooajas ning selgitas, millise väikse muudatuse ta teinud oleks, vahendab Metro.

„Troonide mängu” viimane, 8. hooaeg sai vaatajatelt hävitava hinnangu mitmel põhjusel, kuid enim heidetakse teleseriaali kirjutajatele ette sarja tegelaskujude ebaloogilist arengut, mis ei olnud vaatajate arvates veenev. Tõenäoliselt on süüdi koomale tõmmatud episoodide arv.

Hetkel on kõne all seriaali üheks peategelaseks olnud draakonite ema Daeneryse (rollis Emilia Clarke) muutumine õiglasest valitsejast hullunud kuningannaks. Nimelt põletas ta hooaja eelviimases episoodis draakoni seljas lennates maha terve linna, kus elasid tuhanded süütud inimesed.

Kõnealuse episoodi filmimist juhtinud režissöör Miguel Sapochnik väitis, et tema jaoks ei tulnud Daeneryse tegelaskuju äkiline areng üllatusena, sest Daenerys oli varemgi inimesi jõhkral moel kohelnud.

Algselt pidi Miguel Sapochnik olema viimase hooaja kolmanda kuni viienda episoodi režissööriks, kuid see osutus graafiku tõttu võimatuks ning neljanda episoodi filmimist juhtis hoopis David Nutter.

Kui Miguelil oleks õnnestunud ka neljanda episoodi filmimist suunata, oleks ta muutnud stseeni asukohta, mis näitas Daeneryse emotsioone pärast tema toetaja Missandei hukkamist. Miguel Sapochnik oleks Daeneryse reaktsiooni kujutava stseeni paigutanud tema hullumise rõhutamiseks hoopiski viienda osa algusesse, sest siis põletas Daenerys linna draakoni seljas maani maha.

Lisaks tekitas „Troonide mängu” viimase hooaja neljandas episoodis poleemikat võtteplatsile unustatud kohvitops, mis kaadrisse ka jäi.