Laagna teeFoto: Tiina Kõrtsini
Film
21. juuni 2019, 14:27

ASI SELGE: Nolani filmi võtteperiood Laagna teel on kümnepäevane (10)

Režissöör Christopher Nolani filmi võtteperiood Laagna teel saab olla kuni kümnepäevane ja alata kõige varem 10. juulist, kirjutab Raepress pressiteates.

„Oleme teadlikud, et filmitegijad otsivad alternatiive võteteks Tallinna lähiümbruses, mis võimaldab Laagna tee koormust vähendada“, selgitas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. „Lahendus, mida saame pakkuda, on kuni kümnepäevane filmivõtete periood Laagna kanalis ajutiste liikluskatkestustega kindlapiirilise graafiku alusel.“

„Me näeme, et filmitootja Warner Brosi esindajad on kohtumiste käigus mõistnud, et nende esialgne soov täielikult sulgeda Laagna tee neljaks nädalaks ei ole praktiliselt teostatav ja loodame, et nad on valmis aktsepteerima linna pakutud tingimusi,“ teatas linnapea Kõlvart.

Linnapea sõnul peab liiklus jääma filmivõtete perioodil Laagna kanalis avatuks esmaspäeviti ja teisipäeviti, samuti säilima Laagna sildadel, välja arvatud mõneks minutiks helikopteri ülesõidu hetkeks ohutuse huvides.

Kolmapäeviti, neljapäeviti ja reedeti säilib võimalus sõita hommikuse tipptunni ajal linna ja õhtuse tipptunni ajal linnast Lasnamäele. Pikemaajalisem liikluse ümbersuunamine on võimalik ainult nädalavahetustel. Operatiivsõidukeile peab säilima läbipääs filmivõtete alast kogu võtteperioodi vältel.

Linn ja filmitegijad on jõudnud ka põhimõttelise ühise arusaamiseni Pärnu maantee liikluskatkestuse osas 29.-30. juunil, kus säilib päevane ühistranspordiliiklus ajutiste seiskamistega. Ka Liivalaia-Pärnu maantee ristmikul on lubatud vaid ajutised autoliikluse peatamised.