Vasakult: Adria Arjona, Jon Hamm, Michael Sheen, David Tennant, Nick Offerman seriaali "Good Omens" esilinastusel.Foto: AP/Scanpix
Tele
20. juuni 2019, 17:27

USA kristlased nõuavad valelt firmalt kultusseriaali „Head ended” eetrist eemaldamist

Amazon Prime väntas Terry Pratchetti ja Neil Gaimani ulmeromaani „Head ended” („Good Omens”) põhjal telesarja, kuid Ameerika Ühendriikide kristliku rühmituse hinnangul on selle aluseks võetud raamat satanismi ülistav. Kristlik rühmitus esitas seriaalivastase petitsiooni, kuid vale voogesitluspakkuja suhtes, kirjutab The Guardian.

Enam kui 20 000 kristlast on alla kirjutanud petitsioonile, mis taotleb Pratchetti ja Gaimani raamatu „Head ended” järgi tehtud telesarja tühistamist. Kuigi telesarja filmimise taga olevaks suurfirmaks on Amazon Prime, esitati petitsioon ekslikult Netflixi vastu.

Kuueosaline teleseriaal, mille peaosades on David Tennant ja Michael Sheen, räägib inglist ja deemonist, kes ühendavad jõud, et vältida antikristuse kavandatavat apokalüpsist. Terry Prachetti soovis enne oma surma, et Neil Gaiman teeks televisioonile kohandatud versiooni raamatust, mille nad koos kirjutasid. Gaiman kirjutas seriaali stsenaariumi. Radio Timesi hinnangul on seriaal justkui saatanlikult naljakas armastuskiri raamatule.

20 000 kristlase väitel on ulmeromaani näol aga tegu järjekordse sammuga, mis jätab mulje nagu oleks satanism igati normaalne ja aktsepteeritav nähtus. Lisaks mõnitab see nende arvates jumalatarkust. Petitsiooni esitanud kristlasi häirib see, et seriaalis räägib jumal naishäälega. Enim on petitsiooni algatanud kristlastele vastukarva tõsiasi, et seda tüüpi teleseriaal hävitab inimeste hirmu kuradi vastu.

Gaiman viskas Twitteris apsaka üle nalja ning palus oma jälgijatel kristlastele mitte nende veast märku anda.

Aprillis on seesama kristlaste rühmitus esitanud petitsiooni USA jaekaubandushiiglase Walmarti vastu, sest nende väitel müüb Walmart saatana vaimust võetud tooteid. Lisaks tegeleb nende arvates jumalateotusega jäätisekett, mis kannab nime „Sweet Jesus” ("Magus Jeesus" - toim.).