Foto: Andres Putting/ Ekspress Meedia
Tele
19. juuni 2019, 16:36

Taavi Pukk: loodame, et kaheksa koondatut leiavad töö mujal Tallinna linnasüsteemis (27)

Tallinna TV-s on toimumas koondamislaine: tänase päeva seisuga on kokku koondatud kaheksa töötajat. “Eile andsime koondamisteated kolmele inimesele, täna viiele,” tõdeb Tallinna TV juht Taavi Pukk.

Puki sõnul on koondatuid nii toimetuse poolepealt, kui tugiteenuste töötajate hulgast. “Ma mõistetavalt neid nimesid ette ei hakka lugema,” sõnab Pukk.

Õhtulehele on jõudnud aga vihjed, et kaheksa inimesega koondamised ei piirdu, vaid Tallinna TV eesmärk on koondada 10-15 inimest. “Need jutud on ülepaisutatud, need kaheksa ametikohta on need, mille kohta analüüsi teostasime ja leidsime, et suudaksime neid töid ümber jagada ja efektiivsemalt teha. Antud hetkel on need kaheksa inimest kõik ja kokku ei koondata 10-15 inimest, ilmselt keegi on selle välja mõelnud,” vastab Pukk aga vihjele. 

Küsides Pukilt, kas Tallinna TV lähtub koondades põhimõttest, et tuntumad kanali näod, ehk Kristiina Võsu, Üllar Luup, Jakko Väli, Viktor Vassiljev ja teised alles jääks, vastab ta:

“Eks see on iga ettevõtte puhul erinev, me lähtume ametikohtadest ja kuidas mingeid asju teha. Väikeses kanalis ja muutuval meediamaastikul on olukord selline, kus inimesed peavad täitma mitmeid erirolle. Meil ei ole kahjuks võimalik võtta ühe saate kallal töötama mitut assistenti, toimetajat, saatejuhti, tegelikult tihti üks inimene peab tegema mitme inimese töö.”

“Eks analüüsis sellistest faktoritest lähtutigi ja lihtsalt sellest, milliseid ülesandeid on võimalik kellelegi teisele anda ja millised tööd on tehnilised, mis ei vaja eraldi inimest. Loomulikult on sellised otsused alati väga rasked ja kurvad, aga ma siiralt loodan, et kui üks sulgub, avaneb järgmine,” ütleb ta. 

Muuhulgas sai koondamisteate täna diktor Katrin Toome, kes Tallinna TV-s töötas kanali loomise algusest peale ning kes kanali vaatajatele tuntud ja südamelähedane on. Pukk ei soovinud kommenteerida, miks Toome üks koondatutest oli. “Ühekaupa ei hakkaks inimesi kirjeldama, nii on, me rääkisime temaga sel teemal. See on pigem töötaja ja ettevõtte vaheline töösuhe.”

Koondatutele loodetakse tööd leida Tallinna linna teistes ametites

Rahapuudus Eesti telemaastikul ei ole midagi uut - rahakotti on pidanud pingutama juba eelmisel aastal nii Kanal 2 kui TV3. Kanal 2 teatas hiljuti, et lõpetavad kanali ajakirjandussaate “Radar” tootmise. Uudis tuli saate meeskonnale šokina, kuid Postimees grupp pakkus saates töötanud ajakirjanikele võimalust Postimehes tööd jätakata. 

Puki sõnul on ka Tallinna TV koondatud töötajate tulevikule mõelnud. “Tallinna TV juhtkonna poolt võin kinnitada, et kõikide nende inimeste osas on meil ülevaade, millised omadused on nende juures tugevad, milles nad on head, mida nad võiksid teha. Tallinna linn on ju väga suur süsteem, tegelikult ka meedia alal on linnas inimesi ametites linnaosades, linnaosavalitsustes, linnavolikogus veel palju inimesi. Kindlasti me edastame selle informatsiooni, selle kohta, kes on meilt vabanenud, linnasüsteemi, ja usun, et paljudel neist tekib ikkagi võimalus tööle kandideerida ja tööle asuda,” räägib ta.

“Kahtlemata Tallinna Televisioon omalt poolt igati aitab kõiki, mis puudutab uusi väljakutseid Tallinna süsteemis, samamoodi ka kõike seda, mis puudutab erinevate hüvitiste, mis on seadusega ette nähtud, saamisel töötukassast ja nii edasi. Kahtlemata selles osas oleme toeks ja aitame, nii nagu peab.”

Mis Tallinna TV-st sügisel saab, kuidas edasi minnakse ja kas eetrisse tuleb säästuprogramm, Pukk veel täpselt öelda ei oska.

“Eks siin on mitu teed, lõpuks on ettevõtte omanik, ehk Tallinna linn, see, kes peab otsuse langetama, mis kujul ta televisiooni teha tahab. Hetkel, vaatamata kokkuhoivukavale, oleme lähtunud selles, et Tallinna TV taotles selle aasta vabalevi luba, edukalt me selle konkursi läbisime, vabalevi luba anti meile maksimaalseks kümne aastaseks perioodiks. Praegu kehtivad strateegiad ja visioonid näevad ette seda, et Tallinna TV järgmised kümme aastat on vabalevi kanal. Seni, kuni meie tegevjuhtidele pole tulnud linnavõimu, ehk linnavolikogu poolt, kes saab otsustada Tallinna TV saatuse üle, või nõukogu poolt, kes teeb strateegiaid, teistsuguseid signaale, siis me lähtume sellest, et oleme järgmised kümme aastat vabalevi kanal,” lõpetab ta.