"Puuduta mind" - Moonika Chandaa Silves; Anu Saagim; Sirje Presnal
Puuduta mind
5. juuli 2019, 09:40

Vaata saadet „Puuduta mind“ ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist.

„PUUDUTA MIND“ 85. SAADE | Moonika Chandaa Silves: iseendaks kasvamine viis mind imelisele teekonnale (10)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi 85. saate külalisteks on ärimees Siivo Silvese ekskaasa Moonika Chandaa Silves, kes praegu tegeleb teiste, oma eluga ummikusse jooksnud inimeste, juhatamisega õnne juurde.
 

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud`ist SIIT!

"Puuduta mind" - Moonika Chandaa Silves Foto: Stanislav Moshkov

Kaunis Moonika aka Chandaa on enda sõnul igal hommikul ärgates tänulik, et tema otsus hakata iseendast armastust otsima on toonud talle tänaseks kiindunud kaasa, tubli lapse ja inspireeriva töö. Ent teekond selleni polnud kuigi roosiline. Seda olulisemaks peab naine praegu teiste juhatamist õnne juurde.

Moonika Chandaa Silvese (39) elu oli näiliselt kõige paremas korras. Ta oli abielus ärimees Siivo Silvesega, kelle ema on 1990ndate legendaarne ärinaine Tiiu Silves. Ta elas kaunis majas, kasvatas pisipoega ja võis olla lihtsalt koduperenaine, muretsemata homse pärast. Ometi tundis Moonika hinges, et õnn kõnnib temast järjest kaugemale. "Olin unustanud, mis on õnnetunne, sest tegelesin pidevalt sellega, et mahuksin raamidesse ja oleksin ühiskonnale sobiv standard. Kandsin maske," meenutab ta oma vaimse tee algust.

"Puuduta mind" - Moonika Chandaa Silves; Anu Saagim; Sirje Presnal Foto: Stanislav Moshkov

"Me kõik kanname iga päev maske, et teistele meeldida, et meid armastataks ja aktsepteeritaks," räägib Moonika. "See on kurnav ja väsitav. Võin julgelt täna tunnistada, et ka mina olen olnud suur maskide kandja. Aga mulle anti võimalus visata kõik oma maskid eest ja hakata elama oma südame kutse järgi."

Täna kuuluvad Chandaa ellu vaimne kasv, eneseareng ja meditatsioon 

"Täna olen ma tegus nii koolitaja, kui nõustajana," räägib naine. "Minu teadlik vaimne teekond sai alguse aastal 2014 ja tänaseks olen läbinud lugematul arvul eneseabi õpinguid. Täna toetan mina paljusid inimesi nende teekonnal, aidates leida lahendusi ummikseisus suhetele ja tervisega tekkinud tagasilöökidele."

Chandaa on tegus AUM meditatsiooni juhendajana 

"AUM valdkonda kuulub töö emotsinaalsete takistustega ja allasurutud emostioonidega, elukvaliteedi parendamine iidsete tervendusmeetoditega,
pühageomeetrilised kristalliteraapiad, toetamine oma tee leidmisel,
nõustamine ja ruumide energeetiline puhastus," selgitab Chandaa lisades, et mitte keegi teine peale meie endi ei saa muuta me elu.

"Oled väärt õnne ja armastust, seega lõpeta negatiivsete emotsioonide varjamine, et andestada. Iseendaks kasvamine võib viia imelisele teekonnale," on Chandaa veendunud. 

Veet Mano ja Moonika Chandaa Silves Taevas ja Maa keskuses

Mis on AUM meditatsioon?

AUM on lühend inglisekeelsetest sõnades awareness ehk teadlikkus, understanding ehk mõistmine ja meditation ehk meditatsioon. AUM on sotsiaalne meditatsioon, mis sisaldab liikumist, rollimängu ja vokaalset väljendust. 

See paaritunnine meditatsioon juhendab inimest turvalises ja toetavas keskkonnas läbi inimkogemuse neljateistkümne aspekti: need on viha, andestamine, armastus, vastupidavus, eluenergia, kaos, tantsimine, kurbus, naer, sensuaalsus, ühisus, vaikus, austus ja jagamine. 

AUM Meditatsioon loodi 1989. aastal Humaninversity looja Anand Veereshi poolt kingituseks Oshole. Seda saavad juhendada ainult inimesed, kes on AUM Meditatsiooni sügava treeningu läbinud



Vaata saadet „Puuduta mind“ ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!