Taavi PukkFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
18. juuni 2019, 18:51

Tallinna TV koodab inimesi. Taavi Pukk selgitab: otsime kokkuhoiukohti (31)

"Oleme otsinud kohti, kuskohast võimalik raha kokku hoida. Oleme teinud kärpeid programmis ja paratamatult jõudnud selle hetkeni, kus vaatame üle, kas ühte või teist tööülesannet oleks võimalik efektiivsemalt teha, et kuskilt kokku hoida," selgitab Tallinna TV juht Taavi Pukk majasiseseid koondamisi. 

Teisipäeval sai koondamisteate kolm inimest. "Kõige suurema osa moodustab kõigi telekanalite puhul programmi tootmine. Iga kanali puhul on saate tegemine väga kulukas. Aga üle on vaja vaadata kõik kohad - on need siis ruumid, programmilised osad, igapäevased kulud, millest on võimalik kokku hoida," räägib Pukk.

"Koondamisi ei saa võtta ühe üksikasjana. Vaid see on suur töö ja pakett. Kui suvel toodetakse programmi vähem, siis selle kokkuhoid ilmneb alles kuu või kaks hiljem. Ega seda ei ole koheselt näha. Tööjõu kulud on tulevikku vaatava mõjuga," selgitab ta. "Töötajate ametikohtade arvude vähendamine on pikemaajaline kokkuhoiu mõte."

Kas teisipäevasele kolmele koondamisteatele on oodata järgmisi, ei soovi Pukk hetkel avaldada. "Eks see on raske küsimus. Tahaks, et kõigepealt tegeleme sellega majas sees. Kui aeg on küps, siis eks me suhtleme ka meediaga. Püüame selgitada siis kõiki otsuseid, mida tuleb kahjuks langetada."