Allan Roosileht kohtusFoto: Robin Roots
Inimesed
18. juuni 2019, 10:58

FOTOD | Joobnuna roolist tabatud Allan Roosileht kohtus: tahan elada nii, et teen raadios head (114)

Raadiohääl ja diskor Allan Roosileht tabati pühapäeva õhtul joobnuna autoroolist ning viidi arestimajja kainenema. Teisipäeval jõudis aga mees kohtusse, kus talle mõisteti karistuseks kuus kuud tingimisi vangistust. Lubasid talt ära ei võeta.

Pühapäeval roolist tabatud Roosileht viidi arestimajja kainenema, kust ta vabanes alles esmaspäeva pärastlõunal. Seetõttu ei jõudnud ta ka nädala esimesel tööpäeval raadiosse. Teisipäeva hommikul oli Roosileht juba tööl kohal ning raputas endale tuhka pähe. „Manitsen inimesi – ärge tehke mind järgi! See on väga inetu,” ütles Allan Roosileht Star FMi hommikuprogrammis ja tunnistas, et tegemist oli tema elu halvima päevaga. „See on ikka väga šokeeriv,” kirjeldas ta arestimaja kogemust. Loe sellest pikemalt SIIT!

Töölt suunduski Roosileht edasi kohtumajja. Kui hommikusaates ei kõlanud mees kuigi masendunult, oli ta Tartu maantee kohtumajja jõudes märksa tõsisema näoga kui tavaliselt. 

„Kõik on ju omad inimesed,” tõrjub kohtumaja koridoris istungit ootav raadiohääl Allan Roosileht juttu, nagu sätiks ta vaimu valmis ajakirjanikest raisakotkaste rünnakuks.

„Eks ole paremaid päevi ja halvemaid päevi,” ütleb Roosileht hetkel, mil istungi alguseni on jäänud veidi üle viie minuti.

Et see rikkumine oli Roosilehel esimene säärane kord, läks tema kaasus lihtmenetlusse.

„Arusaadav. Tunnistan. Täielikul süüdi, muidugi,” vastas Roosileht prokuröri küsimustele, kas süüdistuse sisu on talle selge ja kas ta võtab süü omaks.

Küll palus ta, et kuna oma igapäevase töö jaoks peab ta olema kohal juba hommikuti kell viis, jääksid tall alles autojuhiload. Bussiga lihtsalt ei jõuaks.

Prokurör jäi sellega nõusse: piisab vaid põhikaristusest, juhtimisõigust lisakaristusena ära võtma ei pea.

„Äärmiselt suure põlgusega suhtun oma teguviisi,” lausus Roosileht. „Nõnda ei tohi teha.” Mehe sõnul võib praegu toimuvat pidada tema elu kõige raskemaks perioodiks. „Kahetsen väga.”

Maksimaalselt võib roolijoodikule määrata karistuseks kuus kuud vangistust. Et aga Roosilehel oli see esimene kord, siis vähenes pikkus automaatselt kolmandiku võrra. Arestis veedetud aega maha arvestades teeks see kolm kuud ja 28 päeva. Lisaks trahv 405 eurot.

„Palun kohtul kohaldada katseaeg,” esitas prokurör palve. Kui Roosileht selle aja jooksul uut kuritegu toime ei pane, siis ei lähe pea neljakuuline taotletud vangistus täitmisele. Kohtunik määras mehele 1,5 aastat katseaega.

„Tahaks edasi elada nii, et teha raadios head,” lausus Roosileht. „Ma olen viimastel tundidel selle kõige peale nii palju mõelnud.”