Inimesed

Filmiinstituudi juht Edith Sepp kergitab saladuseloori Nolani filmi võtete kohta: läbirääkimised Laagna tee sulgemise osas kulgevad väga hästi (24)

LISA KOMMENTAAR

Arvamus00719. juuni 2019, 05:59
Nolan jätab 16miljonit umbes Eestisse. Eesti maksab mingeid "makse" 5miljonit. Ikka saab Eesti kasu. Mitte ei maksa peale!
Kui18. juuni 2019, 20:10
te ei tea asjadest muhvigi, siis miks ometi te kipute kommenteerima? Igateema alla koguneb kampigasuguseid -mina teankõigest kõike kõige paremini- tegelasi. Masendav.
edaspidi saab kirjutada18. juuni 2019, 19:38
18. juuni 2019, 19:25
Eesti filmipusijate skeem oli suht labane. Kutsuti Nolan külla, näidati maastikku ja lubati kogu organiseerimine enda peale võtta. Tulgu ainult filmima. Mingil arusaamatul põhjusel eeldati, et piisab sõrmenipsust, et Laagna tee kinni läheks, + hulgaliselt muid Tallinna piirkondi , riik maksab veel peale (ikkagi ameerika onu) ja nii edasi. Kui Nolan tõesti tuligi selgus, et kõik on organiseerimata ja mingist telefonikõnest linnavalitsusse ei piisagi. Nüüd on PR-esindajad võlgu võetud ja kustutatakse tuld.
maksumaksja18. juuni 2019, 15:18
edit sepp on maksumaksja rahal parasiteeriva mõttetu asutuse juht.maksumaksjana küsin ,kellele on vaja edit seppa ja tema kontorit.ja miks
misasja18. juuni 2019, 15:13
tee sulgemise eest peale maksta
mis on Eesti panus18. juuni 2019, 14:43
Alles siin eile oli jutt v üleeile, et miinimum on 10 miljonit ja maksimum 100,mida küsida saab.Nüüd on jutt viiest miljonist ja selle Filmiiinstituudi enda eelarve on ainult 2 miljonit.Ehk siis äkki räägiks ausalt, et kes selle Nolani siia tellis ja kes vastutaks.Saaks ehk aru, et üks-kaks,kolm välismaa tippnäitlejat ning kõik muu Eestist.Praegu nagu selguks, et kõik peale massistseenides osalejate on välismaalt.
Op. Kõps18. juuni 2019, 14:42
Täiesti arulage skeem- miks filmisektorile tehakse tööjõumaksete osas 100% tagasimakse- aga näiteks IT sektoris, kust ootame suurt tulevikku, kus meil puuduvad töötajad ning nende palkamine on keeruline seoses suurte tööjõumaksudega, me ei anna soodustusi? Kas Eesti tulevik on USA filmidele allhanketeenuse pakkumine. Milline on fimitööstuse lisandväärtus- kõikidele seni tehtud Eesti filmidele on riik peale maksnud. Kas USA riik maksab Hollywoodile toetusi? Ilmselt mitte Ja kes on see rumal poliitik, kes sellise skeemi läbi lasi?
Sinu isand18. juuni 2019, 14:16
Raha18. juuni 2019, 14:11
varem oli jutt üle 10 milj. suurusest summast, mis Eestisse jääb. Nüüd on jutt 5 miljonist kaudetelt tuludelt. Kas sain õigesti aru, et see 5 milj. makstakse filmitegijatele tagasi otseste tuludena. Selge, miks eestisse tullakse.
Kuulge, virisejad18. juuni 2019, 13:57
Kõike seda tehakse kõikjal maailmas, ja keegi ei kurda, et miinustesse jääks. Loomulikult leidub meil hulgi nii karvaseid kui sulelisi, kellele teeb väga haiget, kui midagi hästi on. Katsuge oma leivapala teisiti välja teenida võ veel parem, vahetage isandaid.
mina ka arvan,18. juuni 2019, 13:49
et see summa on ulmeline ning tuleks tõestada, kuhu kulutatakse. lisaks veel seda, et kui osades võttepaikades kujutatakse teist riiki, siis selle eest olek ju rumalus maksta
Jah18. juuni 2019, 13:45
Ta tungis telestuudiosse massistseenidest pärit rünnakrühmlaste saatel, kes automaatide (mis siis, et mulaaž, aga seda teised ei teadnud) ähvardusel sundisid saatejuhti teda küsitlema. Tõepoolest: see tädi on kõik piirid ületanud! Terve Eesti oli sunnitud telekad kinni keerama tema pärast...
nightrunner18. juuni 2019, 13:39
Minu meelest seda teemat aetakse pisut vale nurga alt.Küsimus ei ole üldse niivõrd selles, kas Laagna tee saab sulgeda ja teised liiklussõlmed.Küsimus ei ole ka niivõrd kihutamisstseenides, sest kihutamine ja rullnokad eks ole.Küsimus on rohkem plahvatustes,actionis,relvades - õigemini nende relvadega avalikus ruumis viibimises.Siin on ju pidevalt kuulda, kuidas on politseid kutsutud igasuguste kahtlaste kohvrite juurde või kui nähakse naabril kabuuri või relv värvli vahel jne.Sisuliselt ideaalne aeg kõikvõimalikeks röövideks,mõrvadeks jne,sest kõik arvaks, et see tobe film.
Eino Taruk18. juuni 2019, 13:36
Minu jaoks, kes ma Nolani kuigi kõrgelt ei hinda just nimelt tema stiili tõttu, on see entusiasm arusaamatu. Näiteks mulle meeldivad ajaloolised filmid, eriti sõjafilmid. "Dunkirk" oli õudne, suutsin vaevalt lõpuni vaadata. Kuskilt alates hakkab omanäolisus filmi solkima.
tallinlane18. juuni 2019, 13:28
ei sulge midagi, ei ole me enam orjarahvas teiste tallata, vaid kauni ja vaba EESTI elanikud, kes tahavad suve ja elu nautida
vaatleja18. juuni 2019, 13:18
Maailmas tehakse iga päev tuhandeid filmivõtteid.....See ülisuur kisa ja lärm Nolani filmi üle ületab juba ammu kaine mõistuse piirid...see Edith Sepp tuletab käitumiselt rohkem meelde Ladina-Ameerika seebika kangelast kui riigi raha peal toimiva instituudi juhti....
survestatatakse18. juuni 2019, 13:00
Kinu Mees18. juuni 2019, 12:47
Paneme maarjamaa kinni hea rahus filmida.Muidu mida teised meist arvavad ?
inimene18. juuni 2019, 12:45
Kehv asjaajmine, kui oleks enne juba asjad korras, poleks siin kemplemist ja tööd linnavalitsusele, pole vaja siia neid filmimisega midagi, laske inimestel rahus elada.
*18. juuni 2019, 12:17
Väga kahju siis. Jätan sinu nime meelde, lihtsalt kui ebameeldiva isiku ja omakasu eest väljasja teistega mittearvestaja
Tenet- deneg net18. juuni 2019, 12:00
Liberaalsotsialistlikus maailmas antakse kõigis sektorites pidevalt dumpingut- hea lobitöö tagab ka korraliku papi. Vaba turumajanduse tingimustes toetusi ei anta, sest see solgib turgu. Milleks meile seda tsirkust vaja? Või jäämegi holliwoody filmidele toetusi maksma. Omal pensionärid elavad vaesuses ja meditsiinis raha pole. Edith Sepp sellest loomulikult aru ei saa- on ta ju terve elu riigilt palka saanud ja tunub elementaarne, et riik maksab kõik kinni.
Maestro18. juuni 2019, 12:00
Ei tea küll mille pärast riigi sihtasutuse palgaline töötaja tõmbleb entusiastlikult selle pärast kuidas erafirma (Allfilm) oma siia toodud allhanke-teenusega toime tuleb? Kas mitte ei ole nii, et selle Film-Estonia Cash-rebate toetuste maht on aga ju 2 milj. aastas. Ei tea kust nad need ülejäänud miljonid välja võtavad või on sellesse (?) skeemi ka juba kõrgemad tegelased tõmmatud?
Mnjah18. juuni 2019, 11:53
Finantsiline asjaajamine ei paista tal tugev külg olevat. Leppida sisuliselt kokku Eesti riigi makses ja hakata siis raha alles taotlema. Väljapressimise moodi tundub. Personalikulude osas on kohe mitu huvitavat küsimust: kas tähtnäitlejate töötasu Eestis viibitud päevade eest ka sisse läheb? Ja kuis saab väita, et riik ei maksa, kui riigilt taotletakse raha? Seega riik maksab, lootuses, et raha tuleb kaudselt tagasi.