Allan RoosilehtFoto: Teet Malsroos
Inimesed
18. juuni 2019, 07:53

Purjuspäi autoroolist tabatud Allan Roosileht meenutab arestimajas oldud aega: see oli ikka väga šokeeriv! (64)

"Manitsen inimesi - ärge tehke mind järgi! See on väga inetu," ütles pühapäeval purjuspäi autoroolist tabatud Allan Roosileht Star FMi "Hommikuprogrammis" ja tunnistas, et tegemist oli tema elu halvima päevaga.

"Mind viidi arestikambrisse sest kui olen seadust nii rängalt rikkunud, siis pole muud võimalust," meenutas Roosileht pühapäevaõhtust juhtumit. Mees paneb kõigile südamele ja teda mitte järgi teha. "Ärge minge rooli purjuspäi! Sest siis katkeb kogu teie elu."

Roosileht meenutas arestimajas oldud tunde. "Mõõdetakse sind üle, see käib üsna kiiresti. Ja siis sa oled seal ja mõtled oma elu üle järele See on ikka väga šokeeriv," sõnas Roosileht. "Seal olid kongid raskete riividega. Oli lavats madratsiga. Patja ei olnud. Ülevalt aknast paistis valgus. Lamp põleb kogu aeg. Põhiline on ikkagi see, et sa mõtled elu üle järele."

Arestikambris ei ole lubatud jalanõud, telefon jm selline. "Kõik võeti ära. Hommikul kella kaheksa paiku oli hommikusöök: kaks viilu saia vorstiga," meenutas Roosileht arestikambri menüüd. 

Kuigi arestiruumis ei tohtinud mees telefoni kasutada, sai ta teavitada enda lähedasi. "Nii hull see asi ei ole. Kõik vajalik sinu hädapäraseks äraolemiseks on olema. See ei ole nii pikk aeg," sõnas mees. "Käsi raudu ei pandud, kuna olin igati koostöö aldis," rääkis Roosileht raadioeetris. 

Roosileht ei soovita seda mitte kellelegi, mis temaga juhtus. "Ma ei soovita seda mitte kellelegi! Tundsin, et mul oli lausa tervislikult halb olla. Ise olen selle endale korraldanud." 

Pühapäeva õhtul kella 17.30 paiku sai politsei teate Tallinnas kahtlase sõidustiiliga autost, mis vajus liikluses ühest reast teise ja pidurdas järsult.

Politsei patrull asus autole jälile ning Koidula ja Faehlmanni tänava ristis blokeeriti mehe teekond. Politseinikud selgitasid välja, et roolis olnud 59-aastane mees oli joobes. Autojuhiks oli tuntud raadiohääl ja DJ Allan Roosileht.