Ornella Muti Foto: AFP/Scanpix
Film
17. juuni 2019, 10:18

Eesti juurtega staari ähvardab Putini-lembuse eest vangla (11)

Itaalia tuntumaid naisnäitlejaid Ornella Muti mõisteti BBC Newsi teatel süüdi arstitõendi võltsimises. Eesti juurtega superstaar oli petu abil vingerdanud end välja kokkulepitud töökohustusest - selleks, et osaleda Vladimir Putini kutsel heategevuslikul dineel.

Kõmuline pettus leidis aset 2010. aastal. Muti (64, "Tõrksa taltsutus"), kelle ema Ilse Renata Krause oli Eestist pärit baltisakslanna, pidi Pordenone-nimelises linnas üles astuma, kuid jättis esinemise ära ning sõitis hoopis Peterburi. Seal osales Itaalia filmistaar heategevuslikul õhtusöögil, millest võtsid Vladimir Putini kutsel osa ka tema kolleegid Sharon Stone, Goldie Hawn, Gerard Depardieu ja Monica Bellucci. 

Muti oli väitnud Pordenone Verdi teatrile, et ei saa laval üles astuda haigestumise tõttu. Ta edastas teatrile arstitõendi, milles seisis, et tal on äge hingetorupõletik, palavik ja köha ning et ta hääl on ära. Arstitõendis soovitati Mutile viiepäevast puhkust. Sel ajavahemikul reisis näitlejanna aga Peterburisse. Kui ajakirjanduses ilmusid fotod, kus Ornella istus Venemaa presidendiga samas lauas, kaebas teater ta kohtusse.

Nüüd jõudis aastaid veninud kohtusaaga viimaks lõpule. Itaalia ülemkohus nõustus kahe alama kohtuinstantsi varasema otsusega, et Muti on süüdi pettusekatses. Ülemkohus määras Mutile pooleaastase tingimisi vabaduskaotuse ning 500 euro suuruse trahvi. Lisaks peab ta maksma Verdi teatrile 30 000 eurot hüvitist. Juhul kui näitlejanna raha kuu aja jooksul ära ei maksa, pööratakse karistus täitmisele, märgib BBC News. 

Esimesel kohtuprotsessil 2015. aastal väitis Muti, et tal pole kompensatsiooni maksmiseks raha. Kaks aastat hiljem tõsteti superstaar ja tema pere välja oma Rooma korterist. Itaalia meedia teatel oli põhjuseks 80 000 euro suurune võlg kinnisvaraagentuuri ees. 

Muti on Briti uudistesaidi teatel juba ammu Putini-lembuse poolest tuntud. Mullu kuulutas näitlejanna, et tahaks Venemaa kodakondsust. Ühtlasi on ta rääkinud, et tal on Moskvas korter.