Laulja Ivo Linna enne oma 70ndat sünnipäeva.Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
16. juuni 2019, 21:36

Ivo Linna sünnipäevaüllatus: „Muhu memmed laulsid mind üles!“ (16)

Ivo Linna tähistas tänavu oma 70 aasta juubelit. Õigel päeval ehk 12. juunil viibis legendaarne laulja oma kodus Muhumaal ning pere- ja sõpraderingis peeti maha traditsiooniline Eesti sünnipäev.

„See oli väga ilus ja väga armas, sest mu kõige kallimad inimesed olid kohal ja oli väga soe, südamlik ja kodune olemine. Täpselt see, mida ühelt sünnipäevalt võib loota ja oodata! See oli sajaprotsendiline headuse ja sõpruse pidu. Oli hea pidu, jah!“ räägib Linna. 

Tema sõnul peeti pidu rahulikult ja lähedaste keskel. „Me sõime-jõime, rääkisime juttu, meenutasime kaugeid aegu mu venna ja lapsepõlvesõbraga. Tegelesime veel lapselastega ja kõik oligi väga tore!“ rõõmustab laulja. 

Linna sõnul tegi päeva harukordseks üllatusega alanud hommik, mis ta lausa sõnatuks võttis. „Selles mõttes oli eriline, et hommikul Muhu memmed laulsid mind üles. See oli suur üllatus ja ma olen õudselt tänulik selle eest. See oli tõesti väga hea ja jääb erilisena meelde,“ ütleb ta.  

Küsides Ifilt, mille poolest tema 70 aasta juubel teistest tähtsatest verstapostidest erilisem on, naerab ta: „Teil on sellised küsimused, et teevad halle karvu juurde!“

Kuid pärast mõttepausi sõnab: „Ma olen aus ja ütlen, et ei ole ühte erilist asja, mis meelde jääks. Mul jääb terve päev surmani meelde, sest see lihtsalt oli nii ilus ja õige! Ei mingeid pingeid, pingutamisi. Asi sujus laisalt, mõnusalt, soe ilm oli ja vinge oli. Lihtsalt ilus oli! See jääbki meelde!“ 

Selleks, et oma juubelit ka koos Eesti rahvaga tähistada, läheb Linna üle-eestilisele juubelituurile. „Lava on olnud minu teine kodu läbi nende pikkade aastate ning seepärast otsustasin sünnipäeva tähistada kontsertidega, kuhu soovin kutsuda teid kõiki! Ilma teieta ei oleks ma see, kes olen, ning olen selle eest teile siiralt tänulik!“

Kontserdituur sai avapaugu Kuressaare Lossihoovis. Kontserdid toimuvad juunis ja juulis üle Eesti: Tartus, Viljandis, Pärnus, Raplas, Haapsalus, Tallinnas ja Kasepääl.